PSD mutare de ultimă oră – moțiunea de la Senat, împotriva...

PSD mutare de ultimă oră – moțiunea de la Senat, împotriva lui Tudorel Toader, în dezbatere și vot miercuri!

0 84

​PSD acțiune în forța, moțiunea împotriva lui Tudorel Toader, încă o reprogramare, va fie dezbătută și votată miercuri în Senat.
Motivul: un vot de blam pentru ministrul Justiției în aceeași zi în care, în CEX, social-democrații ar urma să-i retragă acestuia sprijinul politic, forțându-i astfel mâna Vioricăi Dăncilă să-l remanieze.
Informația apare în contextul în care senatorii au amânat luni dezbaterea moțiunii pentru următoarea ședință de plen, programată pe 6 mai.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, partid care-l susține pe Toader, se află la o discuție cu Liviu Dragnea, în biroul acestuia din urmă.

Surse social democrate au declarat că miercuri social democrații vor propune și vor vota retragerea sprijinului politic a lui Tudorel Toader în ședința CEX. Pentru a forța mâna premierului Viorica Dăncilă să-l remanieze pe acesta, conducerea PSD a decis să convoace plenul la Senat miercuri în jurul orei 16.00 și să repună pe ordinea de zi moțiunea simplă. Astfel, senatorii PSD vor pune presiune pe premier și vor vota moțiunea simplă împotriva ministrul Justiției validând oficial retragerea sprjinului politic.

Din cate se pare remanierea lui Tudorel Toader este iminentă iar social democrații iau în calcul mai multe variante pentru portofoliul de la Justiției. Printre numele vehiculate se numără Robert Cazanciuc și Șerban Nicolae.

De precizat este că deși inițial Dragnea dorea să amâne remanierea dupa sărbători, strategia a fost schimbată rapid. Potrivit surselor citate, în interiorul PSD există tensiuni, Liviu Dragnea având informații că premierul Viorica Dăncilă face opoziție și adună adepți.
Liderul PSD este nemulțumit de faptul că premierul Viorica Dăncilă l-a susținut pe ministrul Justiție chiar și după acesta a refuzat să promoveze legile justiției. Sursele citate susțin că nu s-a decis pănă la acestă oră dacă lista miniștrilor remaniați va fi una extinsă.

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, a declarat, marţi, că după doi ani de mandat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a realizat destul de puţine obiective din programul de guvernare.
„Dacă ne uităm în programul de guvernare o să vedem că sunt destul de puţine puncte îndeplinite. La doi ani de mandat mi se pare destul de puţin. Nu s-a pus problema la nivelul partidului, din câte ştiu eu, ca o anumită persoană să vină în locul domnului Toader. Domnul Toader este încă acolo şi dacă nu va mai fi o să vedem atunci ce se va întâmpla”, a declarat Robert Cazanciuc, în Parlament.
Întrebat dacă va fi propus de PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Cazanciuc a răspuns negativ.
„Nu am avut cu nimeni o discuţie în acest sens. Deocamdată avem un ministru al Justiţiei. Dacă îşi face sau nu treaba este o altă discuţie. Din punctul de vedere al mai multor colegi nu îşi face angajamentele din programul de guvernare. O să vedem în perioada următoare ceea ce va decide la nivel politic partidul”, a adăugat Cazanciuc.
Despre votul asupra moţiunii simple la adresa lui Tudorel Toader din plenul Senatului, Robert Cazanciuc a afirmat că PSD va vota „potrivit conştiinţei fiecăruia”.
Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.