PSD – motiunea de cenzura sau mandatul!

PSD – motiunea de cenzura sau mandatul!

0 56


Trei curente de opinie, mai mult sau mai putin declarate din principalul partid de opozitie sunt cele care definesc strategia motiunii:  • unul care sustine pozitia presedintelui Mircea Geoana si deci introducerea motiunii,
  • altul care considera ca motiunea este o greseala
  • un al treilea care ar incerca sa obtina, prin negocierile purtate neoficial de Viorel Hrebenciuc, cu liderii liberali, pentru un eventual Guvern PNL-PSD si un program pe termen lung.

?


PSD tot mai izolat!


Lista consultarilor initiate de PSD a fost deschisa cu P.C, a caror pozitie este deja cunoscuta, aceea de a nu vota motiunea pentru motivul ca nu se cunosc pasii ce vor urma in cazul in care demersul are succes.


Nici UDMR nu sustine motiunea PSD, pentru ca in acest moment nu este oportuna, iar reprezenatantii Uniunii nu pot vota impotriva unui Guvern din care fac parte.


Partidul Democrat a refuzat deja invitatia PSD pentru discutii. Democratii nu cred in sinceritatea social-democratilor, considerand ca anuntata motiune de cenzura este doar un exercitiu de imagine si un mijloc de santaj la adresa Guvernului pentru bani si functii. Pozitia PD, daca nu este o parte a unui joc pus la cale ontrea Dealul Feleacului si Dalul Cotrocenilor, este cat se poate de corecta.


In ciuda pozitiilor deja exprimate, PSD sustine ca ramane deschis dialogului cu toate partidele, inclusiv PD si PNL. Oare il mai aude cineva din partidele parlamentare?


?


Un viraj de 180 de grade


Mircea Geoana, presedintele PSD: „Eu pot garanta pentru cei 30%. Daca alte partide ni se alatura, asta este decizia celorlalte partide. Si nu mi se pare nici corect si nici elegant din partea unor comentatori care sa spuna ca daca motiunea nu trece este vina PSD-ului.” Iata o afirmatie plina de adevar! Oare l-a pus cineva pe Mircea Geoana si pe cei de la PSD sa intre intr-un astfel de joc, fara ca sa faca, in prealabil, negocierile politice de rigoare?


Daca ceva il mai consoleaza pe liderul partidului social, democrat si mai nou izolat, noi ii spunem ca arma santajului, fata de alte partide (PNL) si fata de proprii parlamentari (pierderea mandatului) este la limita compromiterii!


Va recomandam sa treceti pe la batranul Iliescu – poate chiar sa va lumineze ?catusi de putin calea – spre usa de la intrarea in sediu!


Nu-l uitati pe Corlatean, Vanghelie si pe cei care s-au ocupat de motiune tradand, din cate se pare, partidul!


Transformarea motiunii din cenzura in una simpla, solutia de avarie propusa de Ion Iliescu, nu va avantajeaza si mai ales nu va aduce procente in sondaje, ramane doar singura solutie. Este adevarat – de avarie !


D-le Geoana, fata de situatia in care a intrat PSD, noi nu credem ca este de vina partidul in ansamblul lui, ci doar cativa lideri! Nu va uitati prea departe, sunt in jurul dumneavoastra!


?


Horia D.R.


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.