PSD – motiune de cenzura pe legea pensiilor?

PSD – motiune de cenzura pe legea pensiilor?

0 101

Mircea Geoana dezaproba actualul proiect al legii pensiilor si spune ca daca acesta va fi adoptat de Parlament in forma propusa de Guvern, PSD va depune o motiune de cenzura, cu toate ca demersul are sanse mici de reusita in conditiile in care Executivul are majoritate in Parlament.
PSD ameninta Guvernul Emil Boc cu depunerea unei motiuni de cenzura. Motivul: social-democratii nu sunt de acord cu varianta proiectului de lege a pensiilor adoptata ieri de Executiv.
Presedintele PSD Mircea Geoana spune ca social-democratii considera inacceptabila decuplarea punctului de pensie de salariul mediu brut pe economie, precum si extinderea si uniformizarea varstei de pensionare.
„Daca in Parlament proiectul de lege a pensiilor, lansat astazi de Guvern, va fi aprobat, PSD va initia o moþiune de cenzura impotriva Guvernului. Este inacceptabila decuplarea punctului de pensie de salariul mediu brut pe economie. La fel si sa se extinda si sa se uniformizeze varsta de pensionare”, a declarat Geoana.
Presedintele PSD a explicat ca decuplarea punctului de pensie de salariul mediu brut pe economie ar duce, „garantat, in sens negativ”, ca in cativa ani de zile sa se ajunga ca valoarea punctului de pensie sa fie la 30%, cea mai scazuta din 1990 pana incoace.
„In ceea ce priveºte speranta de viata la femei, suntem pe ultimul loc in Europa, iar la barbati suntem undeva la 63 de ani. Daca se propune o varsta uniforma de de pensionare la 65 de ani, cum e in Germania, unde speranta de viaþã este cu 10 ani mai mare decat la noi, inseamna ca traim intr-o lume paralela”, a mai comentat Geoana.

Executivul a finalizat astazi proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, a anunþat premierul Emil Boc, dupa sedinta de la Palatul Victoria. Documentul urmeaza sa fie trimis Parlamentului. Proiectul prevede recalcularea tuturor pensiilor speciale.

Teoria ca teoria, dar practica ne omoara, parka asa se spune, nu?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.