PSD la munte si la ses

PSD la munte si la ses

0 105

Se pare ca s-a umflat ovazul in social-democrati si au inceput sa o ia haihui peste campii si munti, unii ajungand chiar si in Poiana Brasov, probabil la invitatia lui Constantin Nita, cel vazut misunand pe langa Mircea Geoana in ultima vreme. Adica il sustine. Asa ca aripa pesedista lovita violet isi ascute si-si lustruieste armele intre munti, doar i-o inspira spiritual vreunor stramosi haiduci in vederea razboiului civil din cadrul partidului, imposibil de evitat atata vreme cat “bunicuta” este contestata, ca prezenta politica, de tot mai multi social-democrati, unii amestecand in bautura ce se doreste letala si o portie de nesimtire fata de omul care i-a facut si adus acolo unde se afla acuma.
La randul sau, omul cu matusa tip DNA, ramas cu aripa haiducind pe la ses, stramba din nas fata de aerul montan.
Astfel, liderul PSD Adrian Nastase a declarat, ieri, comentand reuniunea unor lideri social-democrati de la Brasov, ca este impotriva practicii intalnirilor „la hoteluri si carciumi”. Totodata, social-democratul si-a exprimat speranta ca acestia nu vor merge in aceasta directie si ca se vor mentine in zona discutiilor statutare, si nu a celor informale.
„Inteleg ca exista o anumita practica a intalnirilor in hoteluri si in carciumi, dar eu sunt impotriva acestei formule. Noi avem un Comitet Executiv luni, nu inteleg de ce ar trebui ca unii dintre liderii PSD sa mearga la Brasov sambata, duminica sa serbeze Ziua Unirii (la Iasi, n.a.), si sa vina luni la Bucuresti. Chiar nu inteleg”, a declarat Nastase.
Totodata, Nastase a amintit ca practica intalnirilor „in hoteluri si carciumi” a existat si in 2005 si 2006, dar a asigurat ca, personal, este in favoarea discutiilor transparente, in cadru statutar, si nu a celor informale, asemanatoare „repetitiilor cu costume”.
Cu alte cuvinte, Nastase cere sa se joace cu cartile pe fata, la masa verde de la sediul din Kiseleff, sin u pe dupa cate o stanca sau intr-o vaioaga plina de zapada, sub titlul de mica vacanta.
„Mi-aduc aminte – si nu cu foarte multa placere – ca aceeasi practica a functionat in perioada 2005-2006 si nu a dus la intarirea PSD. Eu sunt pentru discutii transparente, in cadru statutar, si nu in formule care sa asigure repetitia cu costume in vederea unei discutii in cadru statutar, care nu ar mai avea decat un rol formal”, a explicat Nastase.
Mai mult, spune presedintele Consiliului National al PSD, „nu are rost ca social-democratii sa se prefaca, intr-un fel, ca sunt un partid, daca merg pe o formula care inseamna, mai curand, aranjamente personale, care nu tin seama de interesele celor din partid, ale organizatiilor, ci doar de niste mici aranjamente intre anumiti lideri”
Si Nastase conchide:.”Aceasta practica nu ar trebui sa fie incurajata. Sper ca organizatiile noastre, lideriii nostri, nu vor merge pe aceasta linie. Eu doresc sa existe o discutie despre trecut si o orientare si o decizie clara pentru viitor”.
Se pare insa ca sperantele nastasiene sunt Fata Morgana pentru insetatul din pustiu, caci actualmente sulitele intereselor personale sau de grup sunt prea ascutite ca sa se mai poata da inapoi fara ca aceste varfuri sa nu fie inmuiate in ceva sange de camarad. Poate nu este rau si astfel se vor limpezi apele si in PSD – de fapt acest “si” nu isi are rostul pentru ca in celelalte partide poate fi consemnat inca un statum quo – vantul salbatic secerand si printre tineri si, mai ales, printre vechii imbuibati ai acestui partid care se vrea social-democrat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.