PSD-istii unanimi pentru suspendare a lui Basescu

PSD-istii unanimi pentru suspendare a lui Basescu

0 77

Biroul Permanent National (BPN) al PSD a votat in unanimitate propunerea mea ca grupurile parlamentare social-democrate sa introduca actiunea de suspendare a lui Traian Basescu din functia de presedinte in cazul in care acesta isi pune semnatura pe o lege adoptata in mod fraudulos, Legea pensiilor, a anuntat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.
“Este o lege care afecteaza grav viata a sase milioane de pensionari, care afecteaza, probabil pe termen foarte lung, credibilitatea lui Traian Basescu, a partidului pe care il conduce si a modului in care PDL intelege sa obtina voturi atat in competitiile electorale, cat si in Parlament. Vom discuta in acest sens, am discutat deja cu PNL, cu PC, dar, in acelasi timp, imi exprim speranta ca pentru multi parlamentari ai UDMR si ai PDL, ai minoritatilor nationale si ai celorlalti independenti. Aceasta ar putea fi sansa sa-si salveze constiinta, sa-si faca datoria fata de cei care i-au trimis in Parlament si sa sanctioneze furtul si coruptia patronata de Traian Basescu si realizata de Roberta Anastase (presedintele Camerei Deputatilor – n.r.)”, a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa.
Intrebat de afirmatia liderul PNL, Crin Antonescu, de a urgenta depunerea motiunii de cenzura, Ponta a spus ca si-a impus o regula pe care isi doreste sa o respecte, aceea de a discuta cu presedintele liberal cand se intalneste, nu prin intermediul presei.
El a adaugat ca, din punctul sau de vedere, actiunea de suspendare a sefului statului nu va impiedica depunerea motiunii de cenzura.
“Din punctul nostru de vedere, Traian Basescu este sursa adevarata a problemelor tarii, dar, oricum, Romania are nevoie si de un alt premier”, a conchis Ponta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.