PSD – iese cu Program de criza

PSD – iese cu Program de criza

0 151

Lipsa unor Programe anti criza pare a fi depasita de catre partide. Dupa PNL, partid aflat in opozitie, PSD propune un plan de actiune ce contine 24 de masuri pentru iesirea din criza. Liniile principale ale Programului se aseaza pe masuri aflate deja in derulare printre acestea numarandu-se construirea de locuinte pentru inchiriat, extinderea Programului Rabla pentru firme si pentru utilaje agricole si TVA scazut la unele alimente.

Fond National de Locuinte
Social-democratii nu se desmint nici de aceasta data venind cu noi „figuri” politic de campanie electorala – promitand lucruri care tin de o protectie sociala mai putin utilizabila de catre viitorul Guvern.
PSD propune ca prima masura anticriza crearea unui Fond National de Locuinte, care sa finanteze construirea a 50.000 de locuinte complet echipate, supuse regimului de inchiriere, cu garantii acordate prin Fondul de Garantare pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.
Pesedistii ar dori de asemenea extinderea “programului Rabla” pentru persoanele juridice de la 1 septembrie 2009 si pentru tractoare si alte utilaje agricole, incepand de la 1 ianuarie 2010. Masura vizeaza inlocuirea parcurilor auto si de utilaje si incurajarea industriei constructoare de masini.

TVA si facturi reduse
Reducerea TVA pentru paine, carne de pui neprelucrata si lapte figureaza ca o masura care are ca scop asigurarea protectiei sociale a celor mai saraci romani si va fi dublata de un mecanism de control prin care micsorarea TVA sa se regaseasca in reducerea preturilor, si nu in cresterea profiturilor comerciantilor.
O alta propunere este reducerea cu o treime a facturii la energie pentru consumatorii casnici, in functie de nivelul veniturilor, si pentru agentii economici afectati de criza economica. Aceasta masura se va aplica pe o perioada de 6 luni, cu incepere de la 1 septembrie, prin cresterea la 90% a ponderii in cosul de calcul pentru gazele naturale din productia interna si la 50% pentru energia electrica.

Propunerile PSD au fost prezentate partenerilor de guvernare de la PDL in cadrul sedintei coalitiei de luni, iar ministrii social-democrati au primit sarcina de a promova aceste proiecte in Guvern.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.