PSD după era Dăncilă se scaldă-n datorii

PSD după era Dăncilă se scaldă-n datorii

0 96

Social-democrații au rămas cu datorii de peste 60 de milioane de lei, facturi neachitate, după plecarea Vioricăi Dăncilă de la conducerea partidului.
Săptămâna viitoare, liderii interimari ai PSD se întrunesc într-o ședința în care se va discuta despre datoria rămasă după alegerile prezidențiale, mai ales că nu au primit încă toate facturile cu banii pe care ii au de plătit.

Potrivit unor surse, aceștia au scris deja o adresa de refuz a plății facturilor emise post-campanie. Acest document va fi, de fapt, o înștiințare prin care instituțiile care nu au emis încă facturi pentru PSD sunt informate că acestea trebuie achitate de candidat, nu de partid. În acest document sunt trecute și datele personale ale Vioricăi Dăncilă.

PSD, la fel ca toate partidele parlamentare, primeşte lunar de la stat o subvenţie în valoare de 12 milioane de lei, bani ce nu trebuie justificaţi. În mai, când Viorica Dăncilă a preluat formaţiunea, PSD nu avea datorii la stat.
Cel care a semnat contractele este fostul secretar general al partidului, Mihai Fifor. Potrivit unor surse, acesta a fost acuzat în spatele uşilor închise că nu are un buget de campanie şi că a pierdut socoteala banilor. În plus, aceleaşi surse pretind că Viorica Dăncilă a fost avertizată că, lunar, cheltuieşte de două ori mai mult decât îşi permite.

Deci, după alegeri. Viorica Dăncilă nu numai că a pierdut fotoliul de la Cotroceni, dar a reuşit şi o performanţă uluitoare în ceea ce priveşte bugetul partidului. A lăsat în visterie o datorie de aproximativ 15 milioane de euro.
Banii ar fi fost cheltuiţi pentru apariţii tv, publicitate şi contracte de consultanţă. Surse din PSD spun că cei care i-au organizat campania electorală nu i-ar fi spus că bugetul este depăşit cu mult.
Social democraţii îşi vor recupera totuşi o parte din pagubă din subvenţia data de stat, adică din taxele şi impozitele plătite de noi toţi.

În şase luni, cât a fost şefă la PSD, Viorica Dăncilă ar fi cheltuit peste 60 de milioane de lei, adică aproximativ 15 milioane de euro. Până acum, pentru că la partid nu au ajuns încă toate facturile după turul doi al prezidenţialelor. Cei mai mulţi bani s-ar fi scurs din visteria partidului către apariţiile TV, în condiţiile în care pe Viorica Dăncilă ar fi plătit la televiziunile de ştiri şi 7.000 de euro pentru un minut – susţin surse din PSD.
Dăncilă a fost acuzată şi că firma de consultanţă pe care şi-a angajat-o de când s-a insatalat la şefia partidului costă prea mult. Adică, susţin surse politice, peste 2 milioane de euro. Reprezentanţii firmei nu au dorit să comenteze acuzaţiile.
Pentru campania din primul tur al alegerilor, Viorica Dăncilă a decontat de la stat 18 milioane de lei din subvenţii şi, pe lângă această sumă, a mai cheltuit 1,6 milioane de lei din cotizaţii şi donaţii. În total, aproximativ 4 milioane de euro.
După unele surse candidatul Klaus Iohannis a cheltuit doar banii primiţi de la stat.

Fostul lider al PSD este acuzată că, pentru turul doi al prezidențialelor, nu ar fi avut un media-plan și că ar fi decis singură numărul și durata aparițiilor TV. Iar asta în condițiile în care unele televizuni de știri ar fi facturat și 7000 de euro un minut pentru candidatul PSD, astfel că sumele datorate în acest moment sunt foarte mari.
În acest demers, social-democrații invocă și un precedent din campania prezidențială din 2014. Atunci, și lui Victor Ponta i-au fost trimise ”pe persoană fizică” facturi emise după ce a pierdut alegerile.
Sursa: Pro TV

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.