PSD dezgroapa smenurile de campanie ale liberalilor: Ce s-a ales de proiectele...

PSD dezgroapa smenurile de campanie ale liberalilor: Ce s-a ales de proiectele cu americanii?

0 75

Mai mulți parlamentari PSD au înaintat în aceste zile o interpelare către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în care îi cer informații concrete despre stadiul mult lăudatelor proiecte de mare infrastructură care trebuiau făcute cu sprijin american și care fuseseră anunțate în campania PNL din 2020.

”Proiectele cele mai clare pentru România și pentru care există un interes deosebit în țara noastră sunt>
* „Via Carpatia” și
* „Rail2TheSea”, o autostradă și o cale ferată care să lege Marea Neagră de Marea Baltică” se arată în interpelare. Implementarea lor cu sprijinul Statelor Unite ale Americii ar reprezenta un stimulent enorm pentru economia românească, dar și o creștere a gradului de investiții americane în România, care sunt mult sub cele din Ungaria” mai scriu autorii textului.
Care solicită MAE să transmită ”Dacă au fost făcuți pași concreți pentru implementarea celor două proiecte clare de investiții, care ar putea ajuta să mișcăm mai repede economia, sau deocamdată totul e doar pe hârtie și la nivel de declarații?”.

Reamintim că teza construirii de către România, cu sprijinul SUA, a unei autostrăzi gigant Constanța-Gdansk și a unei căi ferate similare a fost vehicul de campanie pentru PNL, pe mîna ambasadorului Adrian Zuckerman, în toamna anului 2020, după alegeri totul fiind dat uitării. (B.T.I.)

Sursa> inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.