PSD cu-n Zgonea mai putin! De la unanimitate la inchizitie: In loc...

PSD cu-n Zgonea mai putin!
De la unanimitate la inchizitie: In loc sa plece Dragnea, plec eu!

0 290

Comitetul Executiv National al PSD a decis in unanimitate sa il excluda din partid pe Valeriu Zgonea, presedintelui executiv al PSD si presedintele Camerei Deputatilor, pentru ca a fost singurul care a sugerat, vineri, ca Liviu Dragnea trebuie sa se retraga dupa condamnarea definitiva de doi ani cu suspendare in dosarul Referendumul.
Semnalul acestei sedinte a fost dat de declaratia facuta de Dragnea la intrarea in sala de sedinta: intrebat daca mai poate face echipa cu Zgonea in acest moment, Dragnea a raspuns: „Categoric nu”.
Valeriu Zgonea: ”
Zgonea a fost exclus din PSD. Votul a fost unanim, potrivit unor surse din sedinta.
Potrivit unor surse din sedinta, Catalin Radulescu a cerut excluderea din partid a lui Zgonea. (Radulescu este cel care i-a cerut cel mai vocal demisia lui Zgonea dupa ziua de vineri – n.r.)
Pe de alta parte, Dragnea a precizat ca nu vrea sa mai intervina in deciziile colegilor din CEx: „De data asta nu o sa mai am u cuvant, o sa las CEx sa faca ce simte”, a spus el jurnalisilor.
Dragnea a mai subliniat ca „PSD are dreptul sa isi aleaga liderii in interior, nu sub presiunea altcuiva”, facand astfel trimitere pozitia presedintelui Klaus Iohannis care i-a cerut sa se retraga, pozitie pe care Dragnea a criticat-o si la Antena3, numind-o neconstitutionala si spunand ca s-a simtit dezamagit.
„Astazi vor fi mai multe voturi” a mai spus Dragnea. Se va da un vot in cazul lui Zgonea, care ar putea fi suspendat sau exclus, dar si in cazul sau, pentru ca membrii CEx sa isi arata sustinerea pentru liderul partidului.
Liviu Dragnea a primit votul de incredere al colegilor din CEx, cu exceptia lui Zgone.

Principala declaratie a lui Zgonea
Am asistat astazi la o decizie profund nedreapta. In loc sa plece el (Dragnea, n.r.), plec eu. Asta e decizia lor, am acceptat-o, nu comentez”.

Mesajul lui Iliescu:
Dragi prieteni, membri ai Comitetului Executiv National
Ma adresez dumneavoastra intr-un moment pe care il consider delicat pentru partid. Considerati acest mesaj drept expresia ingrijorarii mele, ingrijorare determinata de evolutiile la varful partidului. Esenta acestui mesaj este un apel la unitate si continuitate in PSD. Sa nu repetam greseli ale trecutului, care ne-au costat.
Inainte de orice, partidul are responsabilitati atat fata de membrii si simpatizantii sai, de oamenii de stanga din Romania, cat si fata de toti cetatenii.
Trebuie sa-si faca datoria, nu sa se piarda in lupte pentru putere, care nu au nicio miza pentru romani.
Stiti foarte bine ca nu sunt adeptul excluderilor si al altor masuri de forta. Ele ne-au facut mult rau. Daca apelam si acum la asa ceva, nu vom rezolva nimic.
Reamintesc faptul ca si presedintele partidului, si presedintele sau executiv au fost alesi de membrii de partid, respectiv de delegatii la Congres, pentru ceea ce au facut pentru partid. Domnul Liviu Dragnea a dat masura capacitatilor sale de organizator in anii care s-au scurs de la venirea sa in partid. I-am transmis, vineri, dupa anuntarea sentintei, faptul ca am considerat si consider lipsita de sens condamnarea sa. Domnul Valeriu Zgonea a venit in PSD in anii in care eram in opozitie, in urma cu doua decenii, si imi amintesc de entuziasmul cu care isi asuma raspunderi si lucra in folosul partidului.
Nu este de folos nimanui conflictul acesta. PSD trebuie sa se concentreze pe campania pentru alegerile locale, unde avem ceva de demonstrat: ca suntem partidul cu un program coerent de guvernare locala, pentru prosperitatea comunitatilor locale. Este timp, dupa alegeri, pentru o analiza aprofundata a situatiei din partid.
Inchei reiterand apelul meu la calm si la responsabilitate.”

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.