PSD Brașov a anunțat facilități pentru IMM-uri

PSD Brașov a anunțat facilități pentru IMM-uri

0 41

Deputatul brașovean Marian Rasaliu a anunțat vineri că social-democrații s-au mobilizat in sprijinul IMM-urilor afectate de scumpirile la utilități in această iarnă și au depus un proiect de lege la Cameră care acordă facilități acestor societăți. Rasaliu a declarat că pesediștii au propus subvenționarea cu 50% a cheltuielilor cu energia termică, gaze și energie electrică, dar doar pentru firmele mici și mijlocii fără datorii la bugetul consolidat de stat.
Ceea ce excude foarte multe firme românești din această formă de ajutor, pentru că o mare parte au acumulat datorii la stat, in special la fondul de pensii și la cel de sănătate, datorită mersului dezastruos al economiei românești in timp de pandemie.
Proiectul de lege, spune Rasaliu aduce un sprijin suplimentar prin deducerea a 50% din impozitul pe profit in contul cheltuielilor suplimenare la utilități, pe o perioadă de trei ani.
Toate aceste poveri suplimentare pentru bugetul de stat ar urma să fie acoperite de la bugetul Ministerului Economiei. In promovarea acestei modificări legislative de sprijin a IMM-urilor deputații social-democrați se bazează și pe voturile deputaților liberali loialiști ai lui Orban, nemulțumiți de infrângerea șefului lor la alegerile de sâmbătă.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.