PSD are dreptate – „prelungirea stării de urgență fără măsuri pentru prevenirea...

PSD are dreptate – „prelungirea stării de urgență fără măsuri pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală”

1 73

Tot mai multe partide parlamentare sunt nemulțumite de lipsa unor măsuri proactive in economie. Președintele PSD Marcel Ciolacu îi cere președintelui Iohannis și Guvernului PNL ca prelungirea stării de urgență să fie însoțită obligatoriu de măsuri economice și sociale.
„Prelungirea stării de urgență #fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală„, a scris Ciolacu pe contul său de Facebook.

„Nu vom fi de acord să avem încă o lună #pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”,

Vezi solicitările președintelui PSD

  • Transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;
  • Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru #testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice;
  • Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea #puterii de cumpărare a românilor, #păstrarea locurilor de muncă și #limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);
  • Proiectele majore de #investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;
  • Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în #agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

COMENTARII

  1. Ministrul Economiei Virgil Popescu spune că în acest moment, economia are o contracție cuprinsă între 30 și 40%. După ce va fi atins vârful epidemiei, această criză ar putea intra pe o pantă descendentă, urmând să fie aplicate măsuri pentru relansarea economiei, a declarat luni ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Radio România Actualități, citat de Agerpres.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.