PSD a scos palosul la Basescu

PSD a scos palosul la Basescu

0 190

Pesedistii s-au trezit dintr-o betie de neinteles si si-au dat seama – adica au recunoscut pe fata ceea ce au gandit de cand si-au pus dosul la bataie in mariajul cu pedelistii – ca Basescu incearca sa deturneze atentia de la afacerile suspecte ale lui Ridzi si Udrea.
„Traian Basescu poarta responsabilitatea morala a deciziilor adoptate la Ministerul Tineretului si la Ministerul Turismului, In dubla sa calitate de mentor si sustinator al ascensiunii politice si guvernamentale a celor doua reprezentante PD-L”, se arata in comunicat.
„Atunci cand vine vorba despre Monica Iacob Ridzi, despre Elena Udrea sau despre modul de finantare a campaniei fiicei sale, Traian Basescu devine brusc irascibil si ii ataca pe cei pe care ar trebui sa-i reprezinte: angajati, functionari publici, profesori, judecatori, jurnalisti sau agenti economici”, spun pesedistii, avertizand, totodata, ca „o astfel de atitudine denota iresponsabilitate si cinism din partea celui care ocupa cea mai inalta functie in stat”.
„Inainte de a vorbi despre reducerea posturilor in sistemul public, Traian Basescu ar trebui sa vorbeasca despre reducerea cheltuielilor care se fac la ministerele conduse de protejatele sale”, se precizeaza in comunicat.
„Daca unul din cinci functionari va pleca acasa doar pentru ca Elena Udrea sa aiba mai multi bani de draperii si concerte, atunci iesirea din criza nu va veni prea curand”, explica social-democratii.
Potrivit aceluiasi comunicat, „singura criza pe care incearca sa o combata Traian Basescu este criza de imagine in care se afla. Pentru criza economica, Traian Basescu nu are nicio solutie, nicio competenta si, mai grav, nicio preocupare reala. Singura preocupare a sefului statului este legata de propria imagine”.
Totodata, social-democratii au atacat decizia de ieri a lui Traian Basescu de a-i cere Guvernului sa reduca cu 20% numarul angajatilor din administratia de stat.
„Din interes de imagine, Traian Basescu aduce dezbinare in interiorul societatii si ii invrajbeste pe parinti impotriva profesorilor si pe angajatii din mediul privat impotriva celor de la stat. Cat de mult ii pasa lui Traian Basescu de criza economica se vede chiar in declaratiile de astazi (ieri, n.a.). Seful statului are nevoie de un an de zile pentru a se gandi daca va candida sau nu, dar ii sunt suficiente cateva minute sa ceara trimiterea in somaj a sute de mii de oameni”, acuza pesedistii.
Mai mult, in ceea ce priveste Educatia, potrivit social-democratilor, Traian Basescu „face un joc pur electoral, vanzand iluzii parintilor si profesorilor”.
„Seful statului nu urmareste reforma Educatiei, ci doar invrajbirea unei categorii sociale impotriva alteia. Reforma in Educatie nu trebuie facuta pe genunchi, la ordinul unui ‘presedinte de nota 7’ si la sugestiile lui Mircea Miclea, un fost ministru care a patronat nasterea fenomenului Spiru Haret”, se mai arata in comunicat.
In incheiere, social-democratii ii transmit sefului statului faptul ca „Guvernul nu se rezuma la Elena Udrea. Astfel, afirmatia ‘îi mai tin in braþe” nu se poate referi la intregul Executiv, ci, cel mult, la anumite persoane deja bine cunoscute publicului larg”.
Iata o sinteza cat se poate de clara a conduitei sefului statului. Este aratat concret cat de mizerabil poate fi suflul basescian cand casca gura sa improaste venin. Nu pot decat sa ma intreb: cum naiba are un asemenea guzgan o coada de 35% in sondaje? Poporul roman a orbit complet?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.