PSD a incercat sa-si traga capital electoral din bazele sportive ale Primariei

PSD a incercat sa-si traga capital electoral din bazele sportive ale Primariei

0 429

Toate cluburile brasovene de fotbal inscrise in competitii oficiale vor putea sa utilizeze gratuit bazele sportive ale municipalitatii. La intalnirea de ieri cu primarul Brasovului, reprezentantii celor 8 cluburi de fotbal au aflat ca vor beneficia de aceasta facilitate de la inceputul sezonului. Decizia vine in sprijinul fotbalului juvenil local dar spulbera si o tema de campanie a celor care au vrut sa exploateze electoral o confuzie creata la nivelul cluburilor

Toate cluburile brasovene de fotbal inscrise in competitii oficiale vor putea sa utilizeze gratuit bazele sportive ale municipalitatii. La intalnirea de ieri cu primarul Brasovului, reprezentantii celor 8 cluburi de fotbal au aflat ca vor beneficia de aceasta facilitate de la inceputul sezonului. Decizia vine in sprijinul fotbalului juvenil local dar spulbera si o tema de campanie a celor care au vrut sa exploateze electoral o confuzie creata la nivelul cluburilor.
Pe ordinea de zi a sedinta de plen a Consiliului Local de ieri s-a numarat si proiectul prin care municipalitatea vrea sa se asocieze cu clubul spaniol Celta Vigo si cu cel brasovean Coltea 1920 pentru crearea unei academii de fotbal. Printre facilitatile acordate scolii de fotbal era si utilizarea in mod gratuit a bazelor sportive care apartin municipalitatii. Alte cateva cluburi de fotbal din oras au vociferat ca nu este corect ca ele sa plateasca pretul chiriei, iar Coltea nu. Social democratul Razvan Popa s-a erijat in purtatorul de cuvant al acestor cluburi si s-a plans de preturi, desi municipalitatea promisese deja gratuitate.
Chiar inainte sa apara proiectul cu Celta Vigo, primarul anuntase ca bazele sportive ale municipalitatii vor fi date in folosinta gratuita tuturor cluburilor inscrise in competitii oficiale.
Ca sa nu existe discutii, proiectul de hotarare a fost completat in sensul in care toate grupele de copii si juniori care participa la competitii oficiale pot folosi aceste terenuri. Au fost convocate toate cluburile din oras si se va stabili un grafic pentru utilizarea bazelor.celta vigo1
Imediat ce se vor stabili echipele care au dreptul sa beneficieze de aceste baze, se va trece la alcatuirea unui program dupa care sa se desfasoare antrenamentele si meciurile. Inca de la inceputul sezonului viitor, aceste formatii se vor putea pregati pe bazele municipalitatii fara sa mai plateasca. Joi, primarul Brasovului s-a intalnit cu reprezentantii tuturor celor 8 cluburi brasovene care au echipe de copii si juniori si cu presedintele Asociatiei JF, Octavian Goga. Acesta din urma a promis ca, in termen de o saptamana, va trimite situatia cu copiii legitimati municipalitatii.
Sef al centrului de copii si juniori de la FC Brasov timp de mai multi ani, Adrian Szabo a propus crearea unui club la care sa evolueze cei mai buni jucatori de la toate cluburile brasovene. Propunerea a fost agreata atat de primarul George Scripcaru, cat si de reprezentanti celorlalte cluburi, astfel ca urmeaza sa se stabileasca modul de functionare a clubului de performanta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.