PSD a depus listele la BEC, împreună cu 1.331.000 de semnături!

PSD a depus listele la BEC, împreună cu 1.331.000 de semnături!

0 128

Liderii PSD au votat, luni, în ședința CExN, lista formațiunii pentru alegerile europarlamentare. Astfel, pe primele trei locuri se află Rovana Plumb, Carmen Avram și Claudiu Manda.
Vă prezentăm lista completă a PSD votată în ședința CExN al partidului:
1. Rovana Plumb
2. Carmen Avram
3. Claudiu Manda
4. Cristian Terhes
5. Dan Nica
6. Maria Grapini
7. Tudor Ciuhodaru
8. Dragoș Benea
9. Victor Negrescu
10. Andi Cristea
11. Natalia Intotero
12. Gabriela Zoană
13. Bianca Gavriliță
14. Emilian Pavel
15. Doina Pană
16. Crina Fiorela Chilat
17. Bălănică Mariana
18. Răzvan Popa (Brașov)
19. Luminița Jivan
20. Păvelescu Alin
21. Augustin Ioan
22. Cătălin Grigore
23. Pațurcă Roxana
24. Oana Florea
25. Pui Dragoș Cristian
26. Macaveiu Mihai Ion
27. Liviu Brăiloiu
28. Florin Manole
29. Ion Voinea
30. Horia Grama
31. Alexandru Popa
32. Aida Căruceru
33. Gheorghe Tomoiagă
34. Anca Daniela Raiciu
35. Marius Mărgărit
36. Calențaru Nasi
37. Cristina Tărteață
38. Petru Moț
39. Luminița Țundrea
40. Iacob Emanuel
41. Cătălin Mitică Unciuleanu
42. Gabriel Bogdan Răducanu
43. Andrei Sima
44. Laurențiu Ion Fluerici

Codrin Stefanescu

Partidul Social Democrat a depus marţi la Biroul Electoral Central listele cu semnăturile de susţinere şi lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din luna mai
„Am depus 1.330.995 de semnături strânse în doar o singură săptămână. (…) Dacă am fi continuat încă o săptămână, am fi depăşit două milioane de semnături. 2.850 de semnături au fost invalidate pe nişte proceduri tehnice, înţelegem că la fiecare partid s-a întâmplat aceeaşi chestiune. (…) În final, lista a fost acceptată, avem număr de înregistrare, începând de astăzi pornim în campanie, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, la ieşirea de la BEC.
”Acum mergem la partid, ne aşteaptă Liviu Dragnea care tocmai a închis o întâlnire importantă, programată de o săptămână. După-amiază avem prima întâlnire, pe rând, cu sindicatele care sunt alături de PSD. Vor urma întâlniri teritoriale şi urmează şi campania de mitinguri în toată ţara. (…) Vom fi prezenţi printre oameni permanent, non-stop, de acum înainte până în ziua alegerilor”, a adăugat acesta.

Marea surprizî de pe liste – Părintele Cristian Terheş – eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale

Cristian Terhes

Cristian Terheş, care ocupă locul 4 pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, a declarat marţi că această poziţie reprezintă o oportunitate specială pentru el, dar şi pentru români. „Cred că fiecare român care priveşte această listă poate vedea că are de ales cea mai bună listă de români care pot reprezenta România la Bruxelles în acest moment. (…) Mulţumesc fiecărui membru şi susţinător care în această perioadă s-a preocupat de strângerea listelor de semnături, de vestirea mesajului în ţară şi îl invit pe fiecare român să privească la lista din care facem parte şi să facem comparaţie cu celelalte liste.
(…) Cred că avem ocazia să repunem România pe hartă şi să trimitem la Bruxelles persoane care pot cu adevărat să reprezinte şi să lupte pentru România”, a spus Terheş.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Episcopiei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se precizează că, potrivit „Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii ‘nu vor lua parte activă în partidele politice’, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheş să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale”.
„Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva. Opţiunea politică a părintelui nu reprezintă poziţia oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertăţii personale a părintelui. Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toţi oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe şi opinii diferite”, se precizează în comunicatul episcopiei.

Ioan Mircea Pascu: „Fiecare pasăre pe limba ei piere”
S-au înregistrat multe surprize în lista depusă de PSD la BEC. Printre cei care au fost scoși de pe lista PSD pentru europarlamentare se numără și Ioan Mircea Pașcu.

Ioan Mircea Pascu

Rămas fără loc pe lista social-democraților pentru europarlamentare, Ioan Mircea Pașcu îi transmite, pe Facebook, un mesaj șefului PSD, cel care a avut ultimul cuvânt în stabilirea candidaților pentru Bruxelles.
„​Trebuie fie să ai un simț de conservare atrofiat, fie tendințe sinucigașe, dacă atunci când și așa ai putini oameni apropiați, să faci tot posibilul să ți-i îndepărtezi și pe aceștia! Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, chiar dacă e tot atât de adevărat ca fiecare pasare pe limba ei piere!?”, a scris Pașcu pe Facebook.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.