Prunariu – presedinte al COPUOS

Prunariu – presedinte al COPUOS

0 178

Romanii si brasovenii nu au pierdut nimic atunci cand dupa numaratoarea voturilor, la alegerile generale, au constatat ca Prunariu nu a ajuns in Parlament. Adevaratul castig si afirmare a brasoveanului este tocmai in domeniul in care s-a consacrat pana acum. Fostul cosmonaut Dumitru Prunariu va prelua presedintia Comitetului ONU pentru Utilizarea Pasnica a Spatiului Extra-atmosferic (COPUOS), in mandatul 2010 – 2011, informeaza MAE.
Dumitru Prunariu a fost candidatul Romaniei pentru acest post.
Desemnarea lui Prunariu pentru Presedintia COPUOS a avut loc in cadrul unui proces de selectie care s-a finalizat la 4 martie, la Viena, in Grupul Est-European de la nivelul ONU.
Pentru postul mentionat au mai concurat candidati din Cehia, Ucraina si Ungaria, alegerile desfasurandu-se in mai multe etape.
Campania pentru candidatul roman a fost sustinuta de Ministerul Afacerilor Externe si de reprezentantele diplomatice ale Romaniei care isi au resedinta sau sunt acreditate in statele membre ale Grupului Est-European, mentioneaza sursa citata.
„Prin desemnarea lui Dumitru Prunariu pentru Presedintia COPUOS, au fost recunoscute deopotriva activitatea si implicarea Romaniei in acest domeniu, respectiv capacitatea profesionala si experienta deosebita a candidatului roman, care in prezent detine, de asemenea, postul de Presedinte al Consiliului Stiintific din cadrul Agentiei Spatiale Romane”, se mai arata in comunicatul MAE.
Comitetul ONU pentru Utilizarea Pasnica a Spatiului Extra-atmosferic a fost creat de catre Adunarea Generala a ONU in 1959 si are ca mandat revizuirea cooperarii internationale in domeniul utilizarii pasnice a spatiului extra-atmosferic, avizarea programelor in domeniu in vederea includerii acestora sub auspiciile ONU, incurajarea cercetarii si diseminarii informatiei privind aspectelor extra-atmosferice, precum si analizarea problemelor juridice provenind din explorarea spatiului extra-atmosferic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.