Protocol pentru reabilitarea CET

Protocol pentru reabilitarea CET

0 89

Luni, Primaria a semnat un protocol de colaborare cu firma daneza ESA in vederea modernizarii sistemului de distributie a energiei termice.


Dezbaterie, la care a fost prezent si primarul localitatii Holstebro (Danemarca), Arne Laegaard, ar fi trebuit sa se finalizeze cu o Hotarare de consiliu, hotarare ce nu s-a materializat din pricina lipsei de cvorum.


Pentru ca danezii sa nu plece cu mana goala a fost incheiat un protocol ce implica decizii patrimonial. Dintre consilierii prezenti la sedinta, social-democratii Serfiu Chiriacescu si Minerva Gurgu s-au opus semnarii protocolului.


Cei care s-au opus ori au avut initial rezerve sia-u intemeiat atitudinea pe suma foarte mare pe care Primaria ar trebui sa o imprumute de la banci, 190 de milioane de euro, suma ce depasasete capacitatea municipiului de a se imprumuta, capacitate stabilita la 100 milioane de euro, din care 40 de milioane sunt deja contractati.


Sustinatorii proiectului spun insa ca deocamdata o solutie mai buna nu exista si avand in vedere ca sistemul vechi presupune pierderi uriase care impovareaza cetatenii si ii aduc in imposibilitate de plata, reabilitarea trebuie facuta de urgenta. Situatia este spinoasa, iar Primarul declara ca si noaptea se gandeste la problemele CET.


Sustinatorii variantei de lucru cu danezii considera ca un sistem modern de termoficare si dezvoltarea viitoare a orasului vor conduce la echilibrarea situatiei si la trecerea CET pe profit.


Deocamdata s-a semnat acest protocol si s-a elaborat un master plan de reabilitare aprobat de plenul CL in iunie, iar in luna octombrie a fost votata o conventie-cadru cu danezii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.