Protocol de colaborare PD-PLD

Protocol de colaborare PD-PLD

0 65


Saptamana a debutat cu o noua alianta politica: PD-PLD. Desi democratii si-ar fi dorit o fuziune, asa cum si-au dorit-o si cu liberalii, si in cazul PLD a iesit tot un protocol de colaborare, de aceasta data fara valoare juridica, dupa cum a explicat liderul democrat Emil Boc. Experienta cu liberalii de care trebuie sa scape in instanta si nu reusesc din cauza partajului datoriilor a fost de folos.


Pe de alta parte, nici liberal-democratii nu s-au dat pe gratis. In caz de fuziune cine stie daca se mai indurau democratii sa le dea ceva functii. Pe cand asa, incepand cu europarlamentarele are si PLD un os mare de ros.


In ce priveste continutul protocolului, cele doua partide au convenit ca vor actiona ca “partide de opozitie fata de adevaratul partid de guvernare, PSD”, ca nu se vor ataca in campania electorala pentru Parlamentul European, ca vor derula actiuni comune, iar alesii locali ai celor doua formatiuni politice se vor sprijini reciproc pentru indeplinirea obiectivelor asumate la castigarea alegerilor.


De asemenea, potrivit protocolului, va avea loc o actiune comuna, permanenta, de monitorizare a Guvernului in care se vor utiliza interpelari, initiative legislative, motiuni etc., si se au in vedere si initierea unor dezbateri politice si a unor campanii comune privind reforma institutionala si a clasei politice.


Din partea conducerii celor doua partide, documentul a fost semnat, pe langa lideri, de secretarul general al PD, Vasile Blaga, vicepresedintele PD Cezar Preda si senatorul Radu Berceanu, iar din partea PLD, de Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur si Florin


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.