Proteze mamare pentru 24 de brasovence de la Casiopeea

Proteze mamare pentru 24 de brasovence de la Casiopeea

0 93
Pacientele, diagnosticate cu cancer la san, au primit din partea asociatiei Casiopeea dispozitivele care le vor ajuta sa depaseasca mai usor trauma provocata de mastectomie. Protezele au fost achizitionate din banii stransi de pe urma crosului organizat la Brasov in data de 12 mai, la care au participat aproximativ 500 de brasoveni.
Primele editii ale crosului roz s-au organizat la Bucuresti, in 2010 si 2011, cel din luna mai a acestui an fiind primul organizat in afara capitalei. 500 de brasoveni s-au inscris in cursa de pe aleea de sub Tampa, iar cu banii stransi din taxa de participare s-au achizitionat 24 de proteze pentru pacientele cu cancer al caror san a fost amputat. Protezele sunt de cea mai buna calitate, spune Marina Otelea, vicepresedinte Asoc. Casiopeea.
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu deconteaza pretul protezelor mamare, asa ca foarte putine paciente carora le-a fost amputat un san isi pot permite una.
Municipalitatea sprijina, la randul ei, acest gen de actiuni organizate in beneficiul brasovenilor aflati in dificultate.
Anual, intre 4 si 5000 de romance sunt diagnosticate cu cancer la san, mai mult de jumatate in faza avansata. Asociatia Casiopeea a oferit pana acum peste 350 de proteze mamare pentru pacientele carora le-a fost amputat un san. Pe 29 septembrie, la Bucuresti va fi organizat un nou cros, la care sunt asteptate 3000 de persoane, iar taxa de participare va fi indreptata tot spre cumpararea de proteze mamare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.