Protestul soferilor de TIR

Protestul soferilor de TIR

0 58

Ieri a continuat protestul soferilor “tiristi” pe soseaua de centura a Capitalei, fara ca acestia sa poata patrunde in orasul propriu-zis, deoarece la toate intrarile s-au aflat postati, din ordinul ministrului Internelor, politisti.
Tiristii au solicitat o intrevedere cu reprezentantii Guvernului, in speta prim-ministrul Tariceanu sau cel al Transporturilor, L.Orban, dar nu au primit niciun raspuns din partea acestora, dupa cum a declarat Dragos Anastasiu, reprezentant al demonstrantilor.
Anastasiu a mai aratat ce vor soferii, principalele revendicari fiind eliminarea rovinietei, deoarece suma destinata imbunatatirii infrastructurii rutiere (prin rovinieta) este deja inclusa in pretul motorinei.
Anastasiu a mai spus ca soferii doresc o urgenta imbunatatire a infrastructurii, negand orice implicare a politicului in aceste proteste.
Deoarece soferii nu au permisiunea sa intre in Capitala cu masinile, ei vor continua sa circule pe soseaua de centura, creand si asa destule greutati traficului.
Astazi o delegatie a soferilor de pe TIR-uri va incerca din nou accesul la un dialog cu Guvernul, ei fiind hotarati sa continue protestul pana ce dialogul va fi purtat.
In calitate de observatori neutri ai evenimentului, nu putem spune ca “tiristii” nu ar avea, in cea mai mare parte, dreptate. Stim cat de scumpa este motorina, stim ca banii stransi pe roviniete au ajuns oriunde, numai la repararea soselelor nu, si ne imaginam ce inseamna sa fii, zi de zi, zdruncinat de gropile drumurilor tot mai proaste.
Dar tot asa de bine stim ca este greu sa bati din palme ca sa repari ceea ce s-a stricat in cei 18 ani postrevolutionari. Oare pentru cei raspunzatori de situatie nu exista tribunal, parchet si tot tacamul Justitiei?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.