Protestul pensionarilor brasoveni

Protestul pensionarilor brasoveni

0 162

Mai multe zeci de pensionari, membri ai Sindicatului Liber al Pensionarilor Brasov, au pichetat ieri Prefectura Brasov, in semn de protest fata de continua degradare a vietii si a lipsei de solutii dovedita de guvernanti.
Deasemenea, ei au protestat impotriva prevederilor noii legi a pensiilor si au cerut sa se revina asupra prevederilor din vechea Lege 19, cu unele modificari in sensul echitatii, cum ar fi, de pilda, calcularea pensiei a doua persoane care au lucrat in aceeasi functie acelasi numar de ani, dar au iesit la pensie in ani diferiti.
O alta mare doleanta a pensionarilor ar fi ca punctul de pensie sa ramana la nivelul de 45% din salariul mediu, pentru a fi majorat in acelasi timp cu veniturile salariatilor.
Subprefectul Gabor Benedek, care s-a intalnit cu o delegatie a protestatarilor, a promis ca doleantele pensionarilor vor ajunge pe masa Guvernului, cam in jurul pranzului, cand membrii lui isi mananca tocana grasa de la cantina proprie, dupa care vine femeia de serviciu si arunca totul la gunoi.
Protestul a fostunul pasnic, asa ca si sperantele pot fi socotite o fata morgana.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.