Protestele sindicatelor vor continua

Protestele sindicatelor vor continua

0 123

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anuntat ca protestele nu vor fi suspendate decat in momentul in care Guvernul va aproba actul normativ privind somajul tehnic, explicand ca promisiuni au mai existat, iar acum asteapta dovezi.
Liderul sindical a aratat ca, in discutiile de la Ministerul Muncii, a reprosat faptul ca dialogul social este formal, multe dintre actele normative fiind „scoase” fara consultarea partenerilor sociali.
„Suntem fortati sa participam la anumite sedinte, cum ar fi cea care are ca tema legea pensiilor, care deja a fost finalziata si pusa in dezbatere publica, iar acest lucru este anormal si nu sugereaza o dezbatere normala”, a sustinut Hossu.

Presedintele Cartel Alfa a mai explicat ca legea pensiilor ridica mai multe probleme majore privind modul de calcul al punctului de pensie, pensiile din sectoarele cu conditii deosebite de munca, varsta de pensionare sau largirea bazei de impozitare.

In ceea ce priveste disponibilizarea posturilor din sistemul bugetar, Bogdan Hossu a declarat ca sunt domenii precum sanatatea, educatia sau justitia, in care este necesara majorarea personalului.
Guvernul va aproba la inceputul lunii februarie un proiect de lege care va reglementa somajul tehnic ca modalitate de baza pentru protejarea angajatilor, cu incepere de la 1 februarie 2010, dupa sistemul aplicat anul trecut, a declarat Emil Boc, dupa discutia cu sindicatele si patronatele.

Personal nu inteleg cum poate acest guvern Boc sa traiasca de azi pe maine pe muchie de cutit. Sa existe chiar atata nerusinare fata de poporul roman?
Iar protestele sindicatelor nu vad sa resolve problemele, singura sansa fiind parasirea palatului Victoria de actualii ocupanti ai fotoliilor ministeriale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.