Protestele polițiștilor încep de luni – fără amenzi… doar cu avertismente!

Protestele polițiștilor încep de luni – fără amenzi… doar cu avertismente!

1 81

Guvernările de dreapta nu se dezmint când se ajunge la bani, sunt putini pentru altii ca să le ajungă lor. Așa că au trecut la măsuri cunoscute aplicate și în alte guvernări toate plasate sub zodia austerității bugetare. Cum au trecut sărbătorilor și au apărut masurile, prima anunțată înghețarea salariilor, au apărut și primele semne de supărare. Nemulțumite de înghețarea salariilor, patru sindicate ale polițiștilor au anunțat că vor începe de luni protestele.
Astfel, potrivit unui comunicat semnat de liderii sindicatelor Europol, Pro Lex, Decus și Diamantul, începând din 11 ianuarie oamenii legi nu vor mai aplica amenzi, ci doar sancțiunea avertismentului scris sau verbal prevăzută în ordonanța privind regimul contravențiilor.
De asemenea, din 18 ianuarie nu vor mai comunica deciziile de carantinare/izolare și nu vor mai verifica persoanele în cazul cărora se impun aceste măsuri. De asemenea, nu vor mai face ore suplimentare și nu vor mai asigura permanența de la domiciliu.

Din 25 ianuarie, polițiștii spun că, dacă nu se vor revizui prevederile legale în ceea ce le privește drepturile, vor asigura doar urgențele.
„In 31 decembrie a fost un protest și protestele vor continua, pentru că colegii nostri nu mai sunt dispuși să accepte bătaia de joc la care au fost supuși. De luni, 11 ianuarie, vom apela la foarte multe avertismente, vom fi foarte întelegători cu cei care încalca legea”, a declarat la post tv Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Vlad T.

COMENTARII

  1. HUOooo , gunoaiele. Marș în privat, nenorociților, animale împuțite!!!
    HUOOOO!
    AFARĂ CU NENOROCIȚII!!!!
    HUOOOOOO!!!!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.