PROTESTE – ZIUA a 2-a, IN BUCURESTI, BRASOV SI CAPITALE DE JUDET

PROTESTE – ZIUA a 2-a, IN BUCURESTI, BRASOV SI CAPITALE DE JUDET

0 858

Manifestații în toată țara împotriva politicienilor și în memoria victimelor de la clubul Colectiv
Peste 20.000 de manifestanți au participat, miercuri seară, la proteste de stradă în Piața Universității, la Palatul Parlamentului și la clubul Colectiv din București, ei scandând împotriva politicienilor și în memoria victimelor care au murit în urma incendiului.

In Brasov daca in jurul 18 erau cca 800 de persoane in fata Prefecturii, in mai putin de o ora s-a ajuns la peste 1.200 de persoane, in urma unui mars catre Piata Sfatului.
Grupul protestatarilor a plecat de la Prefectura spre Piaţa Sfatului, scandând lozinci împotriva corupţiei, „Uniţi salvăm!”, „Jos Parlamentul!” sau „Jos Corupţia”.LANGA CASA POPORULUI m
Grupul de protestatari s-a miscat pe traseul Prefectura – Piața Sfatului înapoi către Prefectura Brașov. A fost rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, la Prefectura Brașov si s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor din incendiul de la clubul Colectiv din București, in Piata Sfatului. Mesajele tinerilor din Braşov: „Mor îngeri în spitale de atâta nepăsare”, ”Şpaga ucide, jos corupţia!”, ”Vrem siguranţă la noi acasă”, ”Toate partidele, aceeaşi mizerie”.
In fata Prefecturii a exista un mic diferend între o tânără și organizatorul protestului, Radu Hossu, care a recunoscut implicarea politică, în grupul M10, dupa cum a sesizat reporterii de la NewsBv.RO.

In capitala, dupa neasteptatul succes al marsului gigant de marti seara, bucurestenii au iesit miercuri din nou in strada, de aceasta data in numar si mai mare. poate dublu fata de seara precedenta.


Peste 35.000 de oameni au participat la protestul gigant de miercuri seara, care s-a desfasurat intr-o prima etapa atat in Piata Universitatii cat si in Piata Constitutiei, in fata Parlamentului. Manifestantii au ignorat apelurile razlete la o deplasare catre Cotroceni.
Ulterior, manifestantii s-au regrupat in Piata Universitatii. Grupurile de suporteri s-au manifestat mai zgomotos, insa protestul a fost unul pasnic, multimea refuzand sistematic sa recuga la acte violente. Din scandari si din pancartele purtate, este clar ca dincolo de demisiile actualilor guvernanti, protestatarii din strada vor si demisia Parlamentului si reformarea sistemului cu oameni noi.
Asa cum aratam in afara de protestele din Bucuresti s-a derulat val de actiuni similare desfasurate in intreaga tara, ba chiar si de un protest la Paris.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.