Proteste sindicale de amploare

Proteste sindicale de amploare

0 108

Si aceasta pentru ca liderii Aliantei Bugetarilor din Romania sustin ca Ordonanta de urgenta privind calculul salariilor este neconstitutionala. In acest sens, sindicalistii vor sesiza Avocatul Poporului, solicitand in acelasi timp sprijinul partidelor si al Parlamentului. De asemenea, sindicalistii au anuntat ca vor picheta Ministerul Educatiei.
”Ultima ordonanta a Guvernului pune capacul peste Ordonanta 114, in urma careia se fac disponibilizari si se vor mai face disponibilizari in invatamant si o lege a salarizarii unitare care diminueaza sporuri, in special in mediul rural ”, a declarat Liviu Pop, vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.
”In ceea ce priveste invatamantul preuniversitar, actiunile de protest ar putea incepe mai devreme. Vom avea o actiune miercurea viitoare. Incepand cu ora11,00 vom picheta Ministerul Educatiei”, a precizat Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Spiru Haret.
In plus, liderii Aliantei Bugetarilor au anuntat ca vor sesiza Avocatul Poporului privind neconstitutionalitatea OUG privind calculul salariilor.
„Ordonanta 1 pe 2010, data spre publicare miercuri in Monitorul Oficial, este la fel de neclara ca si legea 330/2009. Singurul lucru clar din aceasta ordonanta este ca se anuleaza toate drepturile din contractele colective de munca si inclusiv statutul cadrelor didactice”, a adaugat Gheorghe Isvoranu.
”Analizand situatia in care se afla sistemul bugetar si aparitia unei noi ordonante, Alianta Bugetarilor a hotarat solicitarea unei intalniri de urgenta cu premierul avand ca obiectiv ultimele legi elaborate fara consultarea sindicatelor. In acelasi timp, vom trimite o scrisoare catre Parlament si partide in care dorim sa aratam ca ordonanta privind salariile este neconstitutionala. Aceasta incalca un principiu fundamental al UE. Ni se ingradeste dreptul de a negocia noi drepturi”, a declarat Anton Hadar, presedintele Alma Mater.

Socotesc bune aceste miscari sindicale, doar s-or trezi si guvernantii la realitate, la aceea in care traiestemultimea romanilor, nu cea din palatele Victoria sau al Parlamentului. Nu ma leg de Cotroceni pentru ca locatarul de acolo este imprevizibil ca pensionarii de la Socola. Ce nu inteleg e marele numar de sindicate si federatii, care, cel putin pana acuma, nu prea si-au coordonat protestele. Degeaba bati cu zece nuiele. Ia un ciomag ca lumea sis a vezi apoi rezultatele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.