Protest “spontan” la Brasov

Protest “spontan” la Brasov

0 54

Ieri, la Brasov, si pare-se dupa modelul “spontan” Timisoara, poate nici 200 de tineri s-au adunat in centrul orasului, unde au scandat lozinci anticomuniste si impotriva candidatului PSD la alegerile prezidentiale.
Treaba lor, traim intr-o tara cam prea libera si avem voie sa ne exprimam nemultumirile si in strada. Ce este curios e faptul ca vehementa anticomunista era etalata de tineri care nici nu erau planificati de barzoi pe vremea comunismului, dar il condamna, din auzite, dparca ar fi suferit din greu din cauza lui.
Sa fim bine intelesi, comunismul aplicat in Romania ceausista a fost detestabil, si am avut si eu, personal, de suferit in acea vreme. Dar nu sunt de acord ca, atunci cand nu mai exista alte argumente, sa se puna placa tocita cu “Jos comunismul”.
Nu sunt pesedist, nici macar simpatizant, dar nu pot intelege de ce numai PSD-ul este acuzat de mostenire comunista, cand in toate formatiunile politice actuale, la varf, s-au cuibarit fosti membri de partid, multi dintre ei detinand, anterevolutionar, functii inalte in sistem. Si atunci de unde atata ura? De unde indemnul catre noua si tanara generatie de a condamna ceva ce pentru ei este o stare necunoscuta?

La Brasov, aproximativ 200 de persoane purtand steaguri tricolore au contestat, adunati in faþa Troitei Revolutiei, candidatura lui Mircea Geoana la functia de presedinte si au protestat impotriva PSD.
Apoi au pornit catre Piata Sfatului. Protestatarii au scandat “Jos comunismul!“, “Brasov, Timisoara, maine in toata tara!“, “Jos dictatura“, “Iliescu, nu uita, Romania nu e a ta“, “Pacat, pacat, de sangele varsat“.
In fata sediului PSD, protestatarii au strigat aceleasi lozinci. Actiunea s-a incheiat fara vreun alt incident, inainte de ora 18,00, dovedind inca odata cum poate fi tampit poporul si manat ca o turma.
Toti protestatarii au declarat, asa cum au fost invatati sa o faca, ca gestul lor a fost spontan, insa la inceputul manifestarii, printre ei, au putut fi vazuþi mai multi oficiali PD-L Brasov, ceea ce spune multe si aduce arama la suprafata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.