Protest pentru rezervatii naturale fara bariere

Protest pentru rezervatii naturale fara bariere

0 249

Decenii de-a randul, generatii de tineri au descoperit, explorat si protejat un patrimoniu natural de exceptie reprezentat de rezervatiile naturale ale Romaniei.


?


Toate aceste generatii de iubitori ai naturii s-au format intr-un mediu lipsit de bariere artificiale, singurele intalnite fiind natura si propriile lor limite.


?


Astazi suntem in situatia in care libertatea de a intra in rezervatiile naturale traditional deschise tuturor este pe cale sa fie ingradita din dorinta de a obtine profit prin exploatarea turistica a acestora. Nu este vorba de oferta de servicii turistice, ci pur si simplu de incasarea unor taxe pentru simpla intrare in aceste rezervatii.


?


Credem ca este de datoria noastra sa incercam sa pastram accesul liber si pentru viitor in rezervatiile naturale care au fost accesibile in acest mod pana acum.


?


Ani de zile mii de pasionati de natura au contribuit voluntar la protejarea si conservarea acestor rezervatii si suntem convinsi ca impreuna putem oferi celor iubitori de natura o tara in care poti sa te plimbi liber si sa admiri neingradit frumusetile naturii.


?


Societatea Nationala de Speologie doreste sa invite organizatii si individuali sa se alature initiativei „Rezervatii naturale fara bariere”.


?


Initiativa isi propune sa ceara si sa determine mentinerea fara taxe a intrarii in parcurile si rezervatiile naturale traditional deschise publicului, urmand exemplele unor importante parcuri si rezervatii europene in care pentru desavarsirea educatiei ecologice a publicului nu se percep taxe de intrare.


?


Suntem convinsi ca impreuna, pasionati de natura, custozi ai acestor rezervatii, apeland si la finantatorii si donatorii cu preocupari pentru protectia mediului, vom putea sa gasim resursele financiare necesare pentru mentinerea acestui statut.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.