Protest la Posta Brasov

Protest la Posta Brasov

0 83
80 de persoane au scandat timp de o ora in curtea institutiei impotriva masurilor de austeritate anuntate de conducerea Companiei Nationale Posta Romana dar si a felului in care este manageriata compania. Urmatoarele actiuni de protest vor avea loc in Ploiesti, Constanta, Craiova si Timisoara si vor culmina cu un miting de amploare la Bucuresti, in 11 septembrie.
Printre masurile anuntate de conducerea Companiei Nationale Posta Romana se numara reducerea cu 50% a normei de lucru in mediu rural, reducerea cu 50% a normei de lucru pentru aproximativ 2000 de salariati in lunile septembrie si octombrie 2012, disponibilizarea a 20% din numarul de salariati incepand cu 1 octombrie 2012, aproximativ 6300 de salariati la nivel national.
Printre masurile d e austeritate se numara si reducerea cu 50% a tichetelor de masa, neaprovizionarea locurilor de munca cu materiale consumabile, impunerea a 2 zile libere neplatite pentru toti salariatii incepand cu 1 septembrie 2012.
Toate acestea au facut ca, luni dimineata, circa 80 de angajati ai Oficiului Postal Judetean Brasov sa protesteze de dimineata in curtea institutiei. Oamenii sunt revoltati de contractele oneroase incheiate de fosta conducere a Postei si de incapacitatea acesteia de a asigura o functionare rentabila institutiei.
Revendicarile salariatilor Postei au fost inmanate prefectului Mihai Mohaci care a spus ca va avea o discutie cu ministrul Comunicatiilor, Dan Nica si cu conducerea Companiei Nationale Posta Romana.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.