Protest la Filarmonica “George Enescu”

Protest la Filarmonica “George Enescu”

0 148

Incepand de ieri dimineata, membrii orchestrei Filarmonicii „George Enescu” au inceput sa sustina un protest prin care cere demiterea conducerii institutiei, in speta, a directorului general Cristian Mandeal, a directorului artistic Nicolae Licaret si a concert maestrului Anda Petrovici.
Incepand de ieri, de la ora 10.00, cand era programata prima repetitie din noua stagiune, membrii orchestrei si-au inceput ineditul protest prezentandu-se la repetitie imbracati in tricouri imprimate cu textul „Eu sunt Filarmonica «George Enescu»”. Situatia are sanse mari de rezolvare, in acest sens, purtandu-se discutii intre membrii orchestrei si conducerea filarmonicii, discutii la care participa si Theodor Paleologu, ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.
Principalele acuzatii aduse de interpretii filarmonicii conducerii acesteia sunt scaderea cu 20-57 % a salariului de incadrare, in perioada 1999 – 2009, si completarea incorecta a carnetelor de munca ale angajatilor. Mai mult, membrii orchestrei il acuza pe Mandeal de management „prin corespondenta”, acesta avand numeroase deplasari in interes personal, Nicolae Licarey erijandu-se astfel in postura de director general.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.