Protest ecologist la Bucuresti

Protest ecologist la Bucuresti

0 155

Ieri a avut loc la Bucuresti, in fata Parlamentului, o actiune de protest impotriva distrugerii spatiilor verzi din marile orase. Demonstrantii se tem ca ordonanta emisa de Guvern acum circa doi ani nu va fi adoptata de noul Parlament, din motive politice, combinate cu interese imobiliare a celor ce conduc in prezent tara si a acolitilor lor.
In acea ordonanta se interzicea, pe scurt, distrugerea spatiilor verzi din marile orase, destinate a fi parcuri sau zone verzi intre alte constructii, si construirea pe acele locuri a unor mastodonti de beton.

Ca exemplu negativ, la Brasov poate fi data distrugerea Parcului Tractorul, prin construirea unui asa-zis patinoar olimpic, impreuna cu nelipsitele anexe in asemenea ocazii, poate fi amintit magazinul Unirea, de langa Gara Calatori si Faget, supermarket ilegal construit acolo – oare acuma, in acest caz, autoritatile abilitate nu au timp sa se autosesizeze? – precum si alte plombe hidoase prin modernism in mijlocul orasului istoric sau pe dealurile inconjuratoare.

La Bucuresti, demonstrantii de toate varstele purtau pancarde care cereau incetarea distrugerii naturii si solicitau un aer mai respirabil, mai proaspat, oferit doar de cat mai multa verdeata in mediul urban, neuitand insa de poluarea la nivelul intregului glob pamantesc.
Aceasta a fost o initiativa demna de toata lauda si care se cere repetata. Si nu numai in Bucuresti, ci in toate marile orase ale tarii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.