PROTEST Depozitele de medicamente inchise o zi!

PROTEST
Depozitele de medicamente inchise o zi!

0 62

Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania si Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente au anuntat, miercuri, ca vor inchide depozitele pentru o zi, in semn de protest fata de politicile Ministerului Sanatatii din ultima perioada.
Acestia considera ca masurile Ministerului Sanatatii sunt total nesustenabile pentru industria farmaceutica si cu un impact major asupra accesului pacientilor la medicamente.
Actiunea de protest a celor doua asociatii va incepe cu o zi de stopare a distributiei – vineri, 18 aprilie – si va continua cu alte doua zile, in saptamana 5 – 9 mai si alte trei zile in saptamana 12 – 16 mai, pana cand ‘Ministerul Sanatatii va decide sa respecte legea si sa reactualizeze preturile la medicamente’.
Reprezentantii celor doua asociatii sustin ca autoritatile au ignorat solicitarile lor, printre care respectarea legii privind necesitatea reactualizarii preturilor.
In prezent, sunt peste 1.000 de medicamente ale caror preturi nu acopera nici macar costurile de distributie, pacientii beneficiind de aceste medicamente fara ca statul sa plateasca acest serviciu.
Pierderile sectorului de distributie de medicamente din Romania au depasit 20 de milioane de euro, iar distribuitorii au ajuns in punctul in care nu le mai pot sustine.
Reprezentantii celor doua asociatii afirma ca vor continua demersurile de a se adresa justitiei pentru nerespectarea de catre Ministerul Sanatatii a prevederilor legale, dar si Comisiei Europene cu privire la actiunile Guvernului de a duce distribuitorii spre faliment.
Pentru ca distribuitorii de medicamente din Romania sa poata reactiona mai eficient la amenintarile din ce in ce mai grave la sustenabilitatea activitatii lor, s-a luat decizia fuziunii celor doua asociatii si constituirea lor intr-un patronat

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.