Protest anti ANAF la Prefectura

Protest anti ANAF la Prefectura

0 503
Zeci de agenti economici au cerut sambata stoparea abuzurilor comise de inspectorii de la Antifrauda. Indignati ca li s-ar putea inchide magazinele si ca vor fi nevoiti sa plateasca amenzi usturatoare pentru maruntisul nedeclarat, oamenii au cerut Guvernului respect fata de micii intreprinzatori. Protestatarii vor si modificarea legii care permite suspendarea activitatii comerciantilor depistati cu nereguli minore.
Ordonanta de Urgenta 91/2014, in baza careia inspectorii Antifrauda au inchis deja o multime de unitati din tara, a generat proteste in mediul de afaceri brasovean. Comerciantii se tem ca li s-ar putea inchide afacerile chiar daca deficientele pe care le gasesc inspectorii Antifrauda de la ANAF nu sunt foarte grave. Mai multi agenti economici s-au reunit sambata in fata Prefecturii Brasov pentru a-si striga nemultumirile si pentru a cere guvernului suspendarea ordonantei 91.
Micii intreprinzatori spun ca sunt de acord sa fie controlati si sanctionati, dar vor ca pedepsele sa fie in concordanta cu gravitatea faptelor. Oamenii spun ca unele decizii luate de ANAF in ultima perioada au fost abuzive. De la inceputul lunii martie, zeci de agenti economici au fost obligati sa-si suspende activitatea, de cele mai multe ori dupa ce s-au gasit pe plus sume de bani in casele de marcat. La Timisoara o cofetarie a fost inchisa pentru un plus in gestiune de 1,5 lei iar alte unitati au fost obligate sa puna lacatul pe usa pentru chiar si mai mici.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.