Protan: suspenda activitatea la toate filialele din tara

Protan: suspenda activitatea la toate filialele din tara

0 114

Conducerea firmei Protan, concesionarul activitatii de ecarisaj la nivel national, va anunta, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca-si suspenda activitatea in toate filialele din tara, motivul deciziei nefiind deocamdata dezvaluit.
„SC Protan SA va organiza miercuri, 12 noiembrie 2008, o conferinta de presa prin care anunta ca isi va inchide toate sucursalele din tara si va suspenda activitatea de ecarisaj”, se precizeaza intr-un comunicat de marti seara al companiei.
Reprezentantii companiei Protan nu au putut fi contactati pentru a da mai multe detalii despre intentia de a-si suspenda activitatea sau despre perioada in care in nicio filiala din tara nu se va lucra.
Inspectorii Agentiei Regionale de Protectie a Mediului au decis, saptamana trecuta, suspendarea activitatii firmei Protan in filiala din Popesti Leordeni pentru sase luni, aceasta fiind ultima sanctiune prevazuta de lege inainte de ridicarea autorizatiei de functionare.
Firma Protan a ajuns in aceasta situatie pentru ca nu a reusit sa-si construiasca o statie de epurare a apelor reziduale pana la termenul la care se angajase sa o faca, in momentul in care i-a fost acordata o perioada de tranzitie.
Dupa mai multe avertismente si amenzi, in urma cu o luna, firma a fost notificata, fiindu-i pus in vedere ca, daca in termen de 30 de zile nu amenajeaza statia de epurare, ii va fi suspendata activitatea pentru sase luni.
Biroul de presa al Ministerului Mediului a comunicat, miercurea trecuta, ca, daca pana in luna mai a anului viitor firma Protan nu realizeaza investitia, isi va pierde autorizatia de mediu.
Ministrul Mediului, Attila Korodi, declara, in urma cu aproape doua luni, ca Protan trebuie sa puna in functiune, pana la data de 30 septembrie, o statie de epurare la filiala din Popesti-Leordeni, iar daca firma nu respecta termenul, autoritatile de mediu ii pot da un avertisment valabil o luna, timp in care firma poate functiona si in care trebuie sa se conformeze.
La inceputul lunii octombrie, la o zi de la expirarea termenului limita privind realizarea statiei de epurare, Garda de Mediu anunta ca inspectorii au mers in control la Protan pentru a verifica indeplinirea conditiei – asumata de companie si inscrisa chiar, ca etapa a perioadei de tranzitie, in Tratatul de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.
„In urma verificarilor efectuate de Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Ilfov – in data de 1 octombrie 2008 la SC Protan SA Bucuresti – sucursala Popesti Leordeni, s-a constatat ca nu au fost executate lucrarile rezultate in urma studiului de solutie privind optimizarea epurarii corespunzatoare a tuturor apelor uzate evacuate de pe amplasament”, preciza un comunicat de presa al Garzii de Mediu.
Astfel, comisarii au dispus atunci amendarea firmei cu 100.000 de lei, cerand totodata Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Bucuresti, autoritatea emitenta a autorizatiei de functionare a Protan, sa transmita companiei o notificare privind suspendarea autorizatiei integrate de mediu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.