Prostul satului, o alternativă aducătoare de beneficii nebănuite

Prostul satului, o alternativă aducătoare de beneficii nebănuite

0 90

Ca fiecare român, m-am gândit adesea ce s-ar mai putea face pentru ţara asta, adusă într-o situaţie atât de dificilă. Am ajuns la concluzia că este necesar să se înceapă cu începutul, din vârf, apoi să se coboare încet şi cu mare atenţie pe treptele piramidei puterii, transformând la fiecare palier câte ceva.
Dineul cu proşti la care a participat Cîţu m-a inspirat şi dacă ar fi în puterile mele, aceasta aş face: l-aş numi preşedinte al ţării pe prostul satului meu, pe care îl ştiu bine şi care ne-ar aduce un lung şir de avantaje.

 1. În mod sigur, nu va încălca niciodată Constituţia, pentru că nici nu ştie de existenţa ei. Politicienii români ştiu de ea, dar nu o cunosc, şi-atunci nu sunt cu nimic mai presus faţă de simpaticul nostru personaj.
 2. Va respecta legile ţării, strâmbe sau drepte, deoarece până acum n-a fost niciodată sancţionat măcar pentru o contravenţie.
 3. Are un CV sărac, dar curat; la fel şi cazierul îi este nepătat. N-a răpit case prin fals şi uz de fals, n-a traficat copii, n-a retrocedat ilegal clădiri şi alte proprietăţi.
 4. Nu i-ar eticheta pe români drept proşti şi inconştienţi, insinuând că el ar sclipi de inteligenţă.
 5. N-ar spune niciodată că românii şi moldovenii sunt două popoare diferite, o jignire grea, pentru cei ce o pricep.
 6. Omul nostru nu e deprins cu minciuna. Veţi fi surprinşi cât de sincer şi inocent este, aspect rarisim, în vremurile noastre
 7. Nu s-ar cheltui inutil sume uriaşe cu campania electorală.
 8. Se mulţumeşte cu puţin. Îi este suficientă băutura zilnică, ieftină şi la îndemână, pachetul de ţigări şi mâncarea sărăcăcioasă; o odaie modestă îi poate servi ca locuinţă, chiar în incinta Palatului Cotroceni.
 9. În aceste condiţii, Vila Lac II s-ar elibera şi i s-ar putea da o altă întrebuinţare, aducătoare de venit la buget.
 10. Nu va avea pretenţii la un guvern al său, nici la un parlament obedient. Aceste două instituţii vor putea lucra fără imixtiuni prezidenţiale.
 11. Nu va avea adversari politici care să fie înlăturaţi prin procese politice şi nimeni nu va fi întemniţat nevinovat.
 1. Personalul Administraţiei poate fi redus la maximum zece persoane, deci bugetul va fi despovărat de cheltuielile actuale, absolut inutile.
 2. Nu va fi nevoie de spp-işti care să mişune la Cotroceni mai abitir decât cei din buncărul lui Hitler.
 3. Nu va pişca niciodată secretarele de posterior, aşa cum făcea regretatul Elţîn.
 4. Personajul nostru se va putea deplasa oriunde cu o singură maşină, fără spp-işti, poliţişti, sri-şti, pompieri, spital de campanie, cu închiderea circulaţiei. Nimeni nu va atenta la viaţa sa, dimpotrivă, va fi privit de toţi cu simpatie.
 5. Va fi foarte darnic atunci când e vorba de graţieri; nimeni nu va fi lăsat să sufere în închisoare.
 6. Salariul şi vechimea în muncă nu-l interesează, pentru că şi până acum a trăit fără ele.
 7. Ar pune în aplicare hotărârile Curţii Constituţionale de îndată. Vă asigur că ar promulga legile cu celeritate, fie semnând strâmb cu stiloul, fie punând degetul. Nu i-ar fi necesară o lună de zile pentru a citi şi înţelege ce scrie pe două pagini.
 8. Nu ar tergiversa nicio lege, crezându-se mai deştept decât parlamentul care a elaborat-o.

Dacă nu v-am convins, sunt gata să revin cu argumente suplimentare.

Ioviţa Vasile
Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.