Prostitutia retrogradata la …sanctiuni!

Prostitutia retrogradata la …sanctiuni!

0 67

Ministrul Catalin Predoiu declara cu fermitare – Noul Cod Penal nu legalizeaza prostitutia!
„Legalizarea prostitutiei presupune o lege care sa reglementeze aceasta activitate. Noul Cod Penal nu legalizeaza prostitutia, ci aceasta ramane in continuare sanctionata contraventional”, a declarat, vineri, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, intr-o conferinta de presa.
Catalin Predoiu a mai adaugat ca „Nu trebuie sa ne alarmeze coborarea pragului maxim la pedepse”, pentru ca, spune ministrul Justitiei, „instantele se orienteaza acum spre pragul mediu al pedepselor”.
Potrivit noului Cod Penal, prostitutia nu se mai pedepseste cu inchisoare, dar vor fi acordate in continuare amenzi.
Referitor la prevederile proiectului noului Cod Civil ce ii privesc pe jurnalisti, Catalin Predoiu a explicat presei ca „Textele legale in vigoare le permit celor care se simt lezati, pe legile aflate in vigoare, inclusiv cele din Codul lui Cuza, sa ii actioneze in instanta pe jurnalisti”.
Ministrul Justitiei declara, la sedinta de Guvern din urma cu doua zile, ca noul Cod Civil va statua libertatea presei, dar va introduce si reglementãri legate de dreptul la imagine si de repararea prejudiciului cauzat imaginii unei persoane, ca urmare a informatiilor gresite aparute in mass-media.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.