Prostie, hotie, ipocrizie, diversiune sau …?

Prostie, hotie, ipocrizie, diversiune sau …?

0 210

Nu se stie daca in vis sau aiurea domnul I. Ghise deputat de Brasov a fost intrebat de un copil: nene ce-mi cumperi din banii mei (ma rog ai parintilor mei) ?


Cert este ca fie trezit din somn, fie revenit dintr-o fabuloasa reverie, domnul cu pricina a gasit repede o utilizare pentru un? mizilic de peste 100 milioane de dolari din banii contribuabililor romani, un calculator jucarie sau o jucarie calculator pentru fiecare copil intre 6 – 16 ani.


Pentru a fi corect cu domnul I. Ghise, sa notam ca nu bate (sau dezbate) campii de unul singur fiind coleg cu cei care au initiat fie trusoul bebelusilor, fie cornul si laptele etc. etc.


Lasandu-l pe domnul Ghise cu ale dansului calculatoare, iata cateva intrebari ajutatoare pentru a usura incadrarea acestui gen de cheltuire a banului public.


Nu e golanie sa cumperi pentru copiii contribuabilului un scutec iar pentru birourile voastre mobila stil, altfel de calculatoare, altfel de „jucarii” si obligatoriu masini de lux?


Nu e hotie sa cumperi de la fratii tai (adica membri famigliei) solnite de 11 milioane, perne de 9 milioane, prize de 5 milioane etc. etc.?


Nu e marlanie (cu papion) cand pe banii mei ma intrebi daca vreau sa-mi faci hotel cand aloci sute de milioane de euro pentru un nou sediu al guvernului?


Nu e ipocrizie sa spui ca n-ai bani pentru salariile profesorilor nostri cand firmele din famiglie primesc, fie scutiri si amanari la plata impozitelor, fie (probabil daca sunt rude de gradul 1) primesc chiar si T.V.A. –ul INAPOI.


Oricat ar parea de ciudat nu gasesc cuvinte pentru intrebarea care ar incepe cu – nu e prostie …?


Nu, nici nu cred ca voi gasi pentru ca nu e posibil ca niste prosti sa coopereze atat de strans si de bine cu baietii destepti.


Pentru a cuantifica cat de bine curge colaborarea cu baietii destepti un exemplu poate fi sugestiv.


Tunul Nicolaiciuc, aproximativ 700 milioane euro reprezinta valoarea a peste 20.000 de apartamente de 100 mp. fiecare si pentru ca dimensiunea dezastrului sa fie completa sa notam ca in Bucuresti in 2006 s-au dat in folosinta 600 de apartamente.


In incheiere, tot pentru a fi corecti cu domnul Ghise, sa precizam ca in cazul dansului avand in vedere atat pregatirea (adic? scolile) cat si calitatile omului, intamplator sau nu, toate poarta un nume – diversiune!


?


Ion Ghe. Cumpana


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.