Prostia nu doare, dar ne poate costa foarte scump

Prostia nu doare, dar ne poate costa foarte scump

0 91

Timp de 20 de ani, cei care au acaparat puterea n-au facut altceva decat sa-si indese cu inconstienta in buzunare. Pentru ca “prostimea” sa taca, a fost lasata si ea la furtisaguri mai mici, precum conductele de irigatii, furate cu bucata, patrimoniul fostelor CAP, care a fost distrus pana la ultimul ochi de geam si ultima clanta sterpelita de amorul artei.
Cui i-a pasat de indepenedenta energetica, de solutii alternative, de bunastarea populatiei? Pai adica, ce? Taman cand desteptii au pus mana pe distributia de gaz si de energie electrica, sa-i doara pe ei de energie eoliana, de hidrocentrale, de centrale de cartier pe pacura sau carbuni, chiar si de centrala nucleara de la Cernavoda, investitie importanta, facuta cu sacrificii mari pana la un punct si lasata de izbeliste?
Orice s-a facut in tara asta, numai administratie nu. De la nivel central pana la cea mai prapadita primarie. Am intalnit localitati unde nu se fac investitii ca “nu avem bani”. In schimb niste dudui functionare, care te miri ce fac, ca, e clar, “nu avem bani”, au si cate 2 telefoane de serviciu si discuta cu sotii probleme grave, precum “ce faci draga, la cat vii acasa?”.
S-au perindat prin diferite functii, mai mult sau mai putin din prima linie, niste demnitari care pareau ca sunt in transa, gasindu-si starea de liniste absoluta in ministere, prefecturi, agentii, primarii. I-a mai scos din amorteala cate-o inundatie, cate-o canicula, cate-o mai mult sau mai putin reala gripa aviara.
Si uite-asa au trecut aproape 20 de ani de la revolutie si ne-am trezit ca nu avem drumuri, nu avem aeroporturi, nu avem flota, nu avem agricultura, nu avem turism (da` bine ca avem munti, mare, dealuri si manastiri, cum bine a remarcat ministresa Udrea si bine ca o pusera pe ea mot in funrtea ministerului), nu (mai ) avem petrol, ca-l vandura unii ca pe averea mamei lor, nu avem energie electrica destula, nu avem gaz. Ne-am trezit ca s-a trezit Putin prost dispus si suntem in prag de colaps. Daca e sa dardai iar ca pe vremea lui Ceausescu, cand, nu exagerez deloc, am avut turturi la fereastra pe interior, am lucrat la proiecte imbracata ca afara si la lumanare, credeti-ma ca sunt in stare sa dau in cap unora pentru asta!
Nu a existat nicio strategie, nicio grija afara de impartirea ciolanului, impartire care a determinat PSD sa pupe cu sarg fundul prezidential, numai sa nu stea inca 4 ani pe uscat! S-a razbunat conjunctura pe nerusinarea cu care au tradat idealurile social-democrate: sunt intr-un guvern cu lacheii prezidentiali, cu un curs al leului nemaiintalnit, cu gazul oprit, cu somajul in crestere exploziva si fara prea multe alternative! Pacat ca nu sufera doar cei care au avut bagheta in mana si au dirijat aceasta harababura! Chiar daca vom scapa cu bine, tot i-as tine pe unii cu sila, in frig, in bezna si cu unic venit un ajutor de somaj de-ala adevarat, nu de-ala de fost senator, care cica-si cauta de lucru! Macar sa-i aud ca se caiesc de indiferenta si prostia de care au dat dovada!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.