PROPUNERE PENTRU PRIMARIA BRASOV o masina vanduta, un pom in plus!...

PROPUNERE PENTRU PRIMARIA BRASOV
o masina vanduta, un pom in plus!

0 51

Nu se poate spune nici pe departe ca Primaria brasoveana s-ar fi preocupat cumva, in ultimii ani, de protectia mediului inconjurator, nici macar in parcuri. Dimpotriva, in loc sa-i protejeze, drujbarii primarului Scripcaru au retezat zeci de pomi pe str. Nicolae Iorga, iar pe Dealul Warthe, altadata o oaza de verdeata dominand orasul, actualul Consiliu local a promovat o investitie care da peste cap echilibrul ecologic al zonei, acolo unde ar fi trebuit amplasata, conform unor planuri mai vechi, un Monument al Eroilor Armatei Romane, care sa dainuie peste veacuri.
Alte municipii nu procedeaza insa asa. Astfel, in judetele Valcea si Gorj, dealerul local de autoturisme VW a demarat o initiativa demna de toata lauda: pentru fiecare masina vanduta, distribuitorul local se angajeaza sa planteze un copac.
Avand si sustinerea Asociatiilor ecologiste, actiunea se deruleaza impreuna cu Primariile celor doua municipii si se incadreaza in programul initiat de importatorul de automobile Porsche Romania, ce se doreste un promotor in domeniul protectiei mediului inconjurator. In acest scop, se promoveaza modelele economice si ecologice din gama BlueMotion, care sunt cu cel putin o jumatate de litru mai economice decat modelele standard din clasele respective, incadrandu-se in recomandarile UE de reducere a emisiilor de noxe si protectie a mediului inconjurator

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.