Propunere liberala

Propunere liberala

0 149

Incercand sa impace capra cu varza, dar si spre binele Romaniei, liberalii propun inlocuirea premierului-paiata Emil Boc cu actualul guvernator al BNR, Mugur Isarescu, in orice caz un tehnocrat pur-sange si care a mai slujit ca atare in vremuri grele.
Prim vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a avansat aseara, intr-o emisiune tv, numele lui Mugur Isarescu ca posibil premier al unui Guvern de tehnocrati, liderul PD-L, Adriean Videanu, replicandu-i ca un Guvern trebuie sa aiba o puternica componenta politica, cu toate ca realitatea a demonstrat ca Videanu mananca, cel putin in actuala situatie a tarii, bors de stevie.
Potrivit lui Orban, un guvern de tehnocrati ar putea fi instaurat „daca pleaca PSD-ul maine, poimaine”.
„Problema este sa gasesti un prim ministru si sa-i pui conditie sa nu fie politicieni cei care vor face parte din Guvern. Se gasesc, sunt multi oameni de valoare in tara asta”, a declarat liberalul care, ca toti liberalii, nu uita ca pesedistii i-au preferatpe pedelisti la formarea actualului guvern in loc sa se coalizeze cu ei, ca tot ar fi avut majoritate. Asa, acuma, din partea lor, a liberalilor, PSD se poate spala pe cap cu alegerea facuta.
Intrebat de moderator la ce nume se gandeste, Orban a avut o ezitare sa spuna, dar apoi a avansat numele guvernatorului BNR. Mugur Isarescu.
„N-as vrea sa fac nominalizari ca ii bag intr-o oala… Mugur Isarescu a condus un Guvern intr-o perioada dificila in care a reusit, dupa o fundatura in care am fost in anii 98-99 sa reia cresterea economica in 2000”, a mai declarat el.

In replica, prim vicepresedintele PD-L, maestru in bordurile bucurestene Adriean Videanu, a spus ca „orice structura guvernamentala trebuie sa aiba o puternica componenta politica. Daca ea este dublata si de abilitati profesionale si experienta administrativa ar fi perfect, dar eu cred ca decizia – si de aceea propunerea colegului Orban nu este in concordanta nici cu pozitia constanta a PNL-ului in timp – trebuie sa aiba o dominanta politica”.
Pai cum altfel fara politica? Doar in cadrul ei te poti desfasura cu tupeu nesimtit, mintind de ingheata Dambovita si ceilalti numai pot fi atenti la afacerile tale dubioase.
Totusi, propunerea lui Orban este demna de luat in seama cat mai curand.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.