Propunere liberala interesanta si binevenita

Propunere liberala interesanta si binevenita

0 97

Liderul liberal, Calin PopescuTariceanu, a facut o propunere parlamentarilor pe cat de binevenita, pe atat de greu realizabila. sa se gandeasca la ridicarea imunitatii presedintelui Romaniei.
Propunerea a fost facuta in plen si se refera la reformarea statului, ridicarea imunitatii sefului statului si a introducerii avizului Parlamentului pentru numirile facute de presedintele tarii.
Tariceanu i-a reclamat premierului Emil Boc ca pentru PD-L „reforma clasei politice inseamna trecerea si racolarea parlamentarilor de la alte partide de catre PD-L si crearea partidului prezidential, cred ca acesta este modelul pe care il vedem pana acum, si din partea PNL aveþi un ‘Nu’ categoric acestui model de reforma a clasei politice”.

Fostul premier le-a propus parlamentarilor, dar, in acelasi timp, si reprezentantilor puterii care mai au ceva constiinta in ei si o coloana vretebrala mai putin flexibila, sa se gandeasca serios la „necesitatea ridicarii imunitatii presedintelui Romaniei”.

„Nu in ultimul rand ar trebui sa ne gandim la necesitatea ridicarii imunitatii prezidentiale, care face un caz singular in randul institutiilor publice din Romania”, a subliniat Tariceanu.

„Cand vorbim despre modernizarea statului ar trebui sa ne gandim serios la modul in care stabilim rolurile Guvernului, ale primului-ministru si ale presedintelui in ceea ce inseamna ramura executiva. Trebuie sa ne gandim care sunt modalitatile prin care exercitam un control la nivelul institutiei prezidentiale”, a mai spus Tariceanu.

Fostul premier le-a propus parlamentarilor sa reflecteze in mod serios ca „numirile pe care le face presedintele Romaniei sa faca obiectul unor dezbateri, iar persoanele sa fie audiate in Parlament, in prealabil, de comisiile de specialitate care sa emita un aviz”.

„Mi-as dori foarte mult de la presedintele Romaniei, care vine si prezinta in Parlament mesaje, sa nu intoarca spatele dupa aceea Parlamentului si sa plece, ci sa urmeze o dezbatere serioasa si de fond”, a mai spus liberalul.

Dupa cum am mai aratat, ar fi ceva minunat pierderea imunitatii de catre presedinele Traian Basescu. Din pacate, daca nu ma insel, ar trebui schimbata Constitutia in acest sens. In plus, pe moment partidele din Opozitie se afla inaintea alegerilor interne si a framantarilor de dupa, asa ca va mai dura pana sa fie pus ape tapet aceasta propunere. Dar, pana la urma, de ce nu ar fi posibil si ceva benefic pentru tara?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.