Propunere adoptata tacit de Senat

Propunere adoptata tacit de Senat

0 70

Aceasta propunere legislativa are la baza Decretul 223/1974, care decret reglementeaza bunurile imobile vandute statului roman de catre cei ce plecau definitiv din tara, primind despagubiri la nivelul preturilor de atunci.
Cei aflati in asemenea cazuri nu vor mai fi indreptatiti la restituire in natura sau la masuri recompensatorii prin echivalent.
Iata cateva precizari in acest sens:
“Fostii proprietari au plecat din tara la cerere si au vandut casele statului roman, primind contravaloarea caselor la pretul pietei din acea perioada. Actualii proprietari au dobandit imobilele cumparandu-le de la stat, la oferta statului, in baza Legii 112/1995. Contractele de vanzare-cumparare le-au fost recunoscute prin Legea 10/2001 ca fiind valabile si inatacabile. Dupa cumpararea caselor, noii proprietari au facut numeroase investitii, care au presupus eforturi financiare deosebite.”
In cazul necesitatii unor masuri reparatorii la case subevaluate, acest lucru nu se va face prin masuri impotriva celor care le-au cumparat legal.
Este bine ca se procedeaza astfel si pare una din putinele legi drepte dintre cele de importanta.
Paranteza.
Oare cat a investit statul roman in reparatii sau modernizari la castelul Peles, sau Bran, sau Savarsin, sau palatul Elisabeta, si cat s-a pus la socoteala la retrocedari? Dar astea-s alte condimente in mancarea de peste.
Paranteza inchisa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.