Promovarea afacerilor intre romani si rusi

Promovarea afacerilor intre romani si rusi

0 105

Promovarea afacerilor intre romani si rusi
Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Alexander Churilin, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, sustinuta la Medias, ca urmareste cu mare atentie potentialul de export al Romaniei si ca incurajeaza dialogul intre oamenii de afaceri din Romania si cei din Federatia Rusa.
“In Romania sunt fabrici si uzine care produc un echipament foarte bun, deosebit. Unele si in momentele grele au reusit sa fie prezente pe piata rusa. De exemplu, uzinele de la Piatra Neamt a echipamentelor agricole. Aceasta uzina are o mare cota pe piata rusa pentru ca productia lor e de mare calitate. Exista si o alta uzina care acum cativa ani a inceput sa produca un echipament foarte bun. UPET Targoviste livreaza o productie si au contracte pentru urmatorii cativa ani. Productia din Romania e foarte bine cunoscuta pe piata noastra si nu numai mobila sau farmaceuticele, incaltamintea sau imbracamintea”, a aratat ambasadorul.
Alexander Churilin a mai aratat ca industria de petrol si gaze a Uniunii Sovietice a folosit jumatate din pompele produse in Romania, iar tara noastra dispune de potential foarte mare si o buna experienta.
“Cum il folosim in conditiile noi? Prima conditie este activitatea si cred ca trebuie folosite institutele create pentru dialogul cu oamenii de afaceri rusi. Sunt organizatii ca si camerele de comert. Inteleg ca pentru o uzina mica din Romania nu e usor sa gaseasca un partener din Rusia. Exista insa ajutor din partea camerelor de comert si reprezinta un mod de abordare foarte bun pentru stabilirea relatiilor cu Rusia”, a mai spus diplomatul.
Ambasadorul a tinut sa remarce faptul ca lipsesc contactele dintre oamenii de afaceri romani si rusi si a spus ca acestea trebuie folosite.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.