Promovare a tehnologiei nucleare canadiene

Promovare a tehnologiei nucleare canadiene

0 172

Ministrul canadian al Comertului Exterior, Stockwell Day, efectueaza un turneu in Europa de Est si va vizita inclusiv Romania pentru a promova tehnologia nucleara din Canada, a anuntat luni ministerul sau intr-un comunicat.
Day si-a inceput vizita luni in Lituania, urmand sa se deplaseze in Letonia, Cehia si in Romania, pana la 8 mai.
Turneul are ca scop „deschiderea portilor pentru intreprinderile canadiene si promovarea tehnologiei canadiene, in special in sectorul energetic”, se precizeaza in comunicat.
„Aceste tari reprezinta oportunitati considerabile pentru industria nucleara canadiana, in special proiectul nuclear de la Visaginas, din Lituania, si cel de la Cernavoda, din Romania”, a subliniat ministrul.
Societatea de stat canadiana Atomic Energy of Canada Limited (EACL) spera sa poata vinde Lituaniei tehnologia sa pentru reactorul CANDU, in vreme ce Romania intentioneaza sa ridice la patru numarul centralelor sale nucleare CANDU, potrivit directorului general al EACL, Hugh MacDiarmid.
Canada detine in prezent 10 la suta din piata mondiala de reactoare nucleare. Indistria nucleara canadiana incaseaza venituri anuale de circa 6,6 miliarde de dolari canadieni (5,6 miliarde de dolari americani). In cadrul acestei industrii muncesc 31.000 de persoane.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.