Promisiuni Lufthansa – DWK pentru „Aeroportul International Brasov-Ghimbav“!

Promisiuni Lufthansa – DWK pentru „Aeroportul International Brasov-Ghimbav“!

0 202

Consilierul Local al FDGR la Brasov, Cristian Macedonschi, care este un sustinator al proiectului „Aeroportul International Brasov-Ghimbav“, a organizat în urmă cu câteva zile în sala multifunctională a fabricii braşovene Elmas Brasov un ,,business-meeting” cu directorul general al Lufthansa Romania/Moldova, domnul Zlatko Zlatic.
Scopul întalnirii a fost acela de aduce impreuna reprezentanţii mediului de afaceri german, austriac si elvetian din judetul Brasov cu reprezentantul Lufthansa, Austrian Airlines, SwissAir, Brusseles Air si Eurowings din România şi Moldova pentru a discuta de oportunitatile de colaborare şi desigur de a discuta despre posibilele curse de pe viitorul aeroport braşovean.

Consulul german de la Sibiu sceptic în ceea ce priveşte aeroportul
La eveniment au participat aproximativ 40 de manageri din mediul de afaceri brasovean, vorbitori de limba germana. Au fost prezenti si vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, domnul Adrian Gabor si viceprimarii oraselor Ghimbav si Codlea, domnii Ionel Fliundra si respectiv Erwin Albu.
Deschiderea oficială a facut-o Excelenţa Sa consulul german de la Sibiu, domnul Hans Tischler, care a subliniat in discursul sau importanţa operatorului in ecuatia aeroportuara brasoveană. El a atras atenţia însă că un proiect aeroportuar nu trebuie sa fie neaparat de succes şi că exista multe exemple negative nu numai din Germania unde au fost construite aeroporturi noi de unde nu zboară nici un avion.
El a subliniat faptul ca operatorul unui aeroport este crucial pentru trebuie succesul unui aeroport si recomanda ca acesta sa fie ales cu mare atentie si pe baza experientei si a reputatiei.

Vicepresedintele Consiliului Judetean a anuntat chiar în timpul evenimentului ca în aceeaşi zi s-a eliberat cu cateva ore inainte, ultimul aviz necesar demararii constructiei terminalului de la Ghimbav si ca astfel acesta va fi finalizat la sfarsitul anului 2020 iar in iunie 2021 va fi complet functional Aeroportul Brasov/Ghimbav.

Gazda Macedonschi: trebuie stabilite din timp curse spre München şi Nürnberg
 „Ma bucur nespus ca a aceptat domnul director Zlatko Zlatic de la Lufthansa Group România şi Molodova invitaţia mea de prezenta la Braşov companiile aeriene din cadrul grupului Lufthansa şi să socializeze cu reprezentanţii copmpaniilor germane, austriece şi elveţiene din judetul nostru. Anul viitor, după începerea lucrărilor la terminalul aeroportului Brasov / Ghimbav, voi demara un sondaj în cadrul Clubului Economic German ca să se stabileasca necesarul de curse ale companiilor din cadrul DWK – Clubului Economic German Brasov pentru a fi inaintate grupului Lufthansa. Este important să se discute din timp despre curse şi destinaţii deoarece toate companiile de zbor au un numar limitat de avioane iar curse şi destinaţii noi trebuie luate in calcul cu minim doi ani in avans.“ a declarat consilierul local Cristian Macedonschi. El a mai adăugat că ,,personal îmi doresc curse către toate capitalele şi zonele economice şi turistice importante din Europa dar, luând în calcul zonele din care vin cei mai mari investitori care au deschis fabrici la noi în Ţara Bârsei, va trebui să avem în vedere curse spre Bavaria, atat spre München cât şi spre Nürnberg.“ a concluzionat organizatorul evenimentului urând cu aceasta ocazie şi un „Craciun Fericit“ tuturor braşovenilor din ţară şi din străinatate.

Paste la final cu Chef Ciprian Nicolescu
După prezentarea Lufthansa şi discuţiile pe tema Aeroportului Internaţional Brasov/Ghimbav oaspeţii au fost serviţi renumitul Chef Ciprian Nicolescu cu un meniu de paste realizat alaturi de chefii cantinei Elmas şi a ucenicilor care învaţă meseria de bucatari la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu şi Cool Academy Brasov.
Colegii ucenici din clasa de ospătari au servit cu pasiune  oaspeţii evenimentului. În concluzie realizatorii evenimentului spun ca Braşovul este pe drumul cel bun, chiar pe ultima suta de metrii, în realizarea acestui proiect major de infrastructură şi  mobilitate prin care va fi conectată regiunea noastră turistica şi economică cu Europa.

P.S. – Un inedit moderator a fost promobotul (un robot cu structură de inspiraţie umană) adus la eveniment de Asociaţia Smart City Brașov, care a şi tiparit un prim tichet Lufthansa la Brasov.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.