Promisiuni in prag de iarna

Promisiuni in prag de iarna

0 122

Gazul metan fluidul care poate “strangula” economia europeana si a arunca in frig milioane de oameni, preocupa in cel mai mare grad pe toata lumea. La fel de importanta este si ramane conducta indiferent de nume important ramane traseul si depozitarea (pentru stocare). Romania cu politica sa speciala fata “ligheanul” Marea Neagra si cu abordarea fata precedent fata de “licurici” este in afara traseelor chiar daca aceste par a fi mai scumper daca nu trec pe la noi. Se fac eforturi mari de a intra in “carti”, de a prinde macar o mica secventa de “conducta”.
Astfel ambasadorul Romaniei la Moscova, Constantin Mihail Grigorie, a fost primit, vineri, de presedintele Gazprom, Alexei Miller, in contextul intrevederilor pe care acesta le are cu personalitati politice, economice si culturale din Federatia Rusa, a declarat purtatorul de cuvant al MAE, Cosmin Boiangiu.
Boiangiu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca ambasadorul are intrevederi cu personalitati din Federatia Rusa, in acest context incadrandu-se si intrevederea sa cu Alexei Miller.
Potrivit lui Boiangiu, la Moscova se desfasura o reuniune pe teme energetice, la care luau parte presedintii Transgaz si Romgaz, pe care ambasadorul i-a invitat sa il insoteasca la intalnirea cu Miller.
Boiangiu a mai spus ca intalnirea nu a avut un obiectiv specific, ci s-a axat pe discutii despre cooperarea dintre Romania si Gazprom in domeniul energetic.
Purtatorul de cuvant al MAE a reiterat ca domeniul energetic este de prima importanta pentru Romania.
Producatorul de gaze naturale Gazprom a anuntat, vineri, ca analizeaza constructia unui gazoduct care va tranzita Romania, ca parte a strategiei grupului rus de a atrage noi parteneri in dezvoltarea proiectului South Stream, transmite Reuters.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.