Promisiunea de constructii autostrazi continua !

Promisiunea de constructii autostrazi continua !

0 71

Romania va avea, pana la sfarsitul anului 2010, inca 180 de kilometri de autostrada, respectiv tronsoanele Bucuresti-Moara Vlasiei-Ploiesti, Campia Turzii-Gilau, Suplacu de Barcau-Bors si centura Sibiu, a declarat, marti, Stefan Szobotka, directorul de comunicare al CNADNR.
„In prezent avem in lucru 180 de kilometri de autostrada, care vor fi integrabili (in reteaua de transport, n.r.) in totalitate in 2010”, a afirmat reprezentantul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) la un seminar organizat de „Ziarul Financiar”, pe tema atragerii fondurilor europene in infrastructura.
El a mentionat ca anul viitor vor fi finalizate tronsonul Suplacu de Barcau-Bors si o portiune din segmentul Campia Turzii-Gilau, care va fi utilizata ca solutie temporara de ocolire a orasului Cluj-Napoca.
Potrivit acestuia, obiectivul CNADNR este inceperea constructiei a 700 – 1.300 de kilometri de autostrada in 2009.
„Vrem sa incepem proiecte de constructie pe cat mai multe sectoare de drum”, a mai spus Szobotka.
Prezent la seminar, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a afirmat ca Romania ar putea absorbi anul viitor intre 350 si 500 milioane euro din fondurile europene destinate infrastructurii pentru transporturi si ca, indiferent cine va ajunge la guvernare, in mandatul 2009-2012 se vor construi autostrazi, avand in vedere ca exista o presiune a opiniei publice in acest sens.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.