Promisiune -Preturile la gaze si electricitate neschimbate !

Promisiune -Preturile la gaze si electricitate neschimbate !

0 91

Pretul gazelor naturale si electricitatii furnizate populatiei vor ramane nemodificate in primul trimestru al anului viitor, in timp ce pretul electricitatii platit de consumatoriii industriali va creste cu circa 1,5%, a anuntat, luni, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.
„Decizia Comitetului de reglementare al ANRE are in vedere mentinerea la un nivel rezonabil a pretului gazelor naturale in perioada imediat urmatoare (…) si tine cont de evolutia favorabila a cotatiilor la petrol si produse petroliere, ceea ce va determina scaderea pretului gazelor din import incepand cu primul trimestru din 2009”, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), confirmand informatiile publicate de MEDIAFAX.
Totodata, ANRE a amanat ajustarea veniturilor reglementate si a tarifelor de distributie pentru 1 aprilie 2009, data la care va incepe si recuperarea diferentelor de costuri pentru achizitia gazelor, fara sa modifice pretul la consumator.
Comitetul de reglementare al ANRE a decis mentinerea pretului la electricitate platit de consumatorii casnici.
„Pentru ceilalti consumatori, ca urmare a procesului de diferentiere pe regiuni, a rezultat o modificare a preturilor care a determinat, pe ansamblu, o crestere a pretului energiei electrice la final de circa 1,5 %”, potrivit sursei citate.
ANRE precizeaza ca a majorat aceste preturi ca urmare a modificarii preturilor in special la carbunele produs in Romania. Un alt motiv a fost necesitatea cresterii cantitatilor de energie pentru serviciile de sistem, din cauza intrarii in reparatii planificate a unor grupuri hidroelectrice, care au fost inlocuite cu grupuri termoenergetice mai scumpe, si a volatilitatii prognozei consumului de energie electrica pentru anul 2009, in contextul crizei financiare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.