Promisiune Emil Boc: Autostrada Transilvania va merge mai departe

Promisiune Emil Boc:
Autostrada Transilvania va merge mai departe

0 67

Premierul Emil Boc a declarat ca lucrarile la Autostrada Transilvania vor continua in anul 2011, chiar daca finantarea va fi numai de la bugetul de stat, adaugand, ca, in prezent, se cauta surse alternative de finantare a proiectului, relateaza Mediafax.
„Autostrada Transilvania va merge mai departe, chiar daca finantarea va fi numai de la bugetul de stat si in conditiile in care banii, cu prioritate, in 2011, se duc pe cofinantarea proiectelor europene. Asta nu inseamna ca nu vom merge si cu Bechtel mai departe. Autostrada trebuie sa mearga mai departe. In acest moment cautam surse alternative de finantare a proiectului astfel incat lucrarile sa poata fi continuate. Din punct de vedere logistic sau functional, tronsonul Gilau-Mihaiesti ar fi extrem de util clujenilor, pentru a scoate traficul greu si de pe ruta Zalau si, probabil, pe aceasta zona vom incepe”, a spus Boc la Consiliul de Coordonare al PDL Cluj.
Potrivit acestuia, si zona Suplacu de Barcau din judetul Bihor este avuta in vedere, pentru ca acolo sunt lucrari in faza avansata.
De asemenea, se va incerca inceperea proiectarii tronsonului de la Targu-Mures la Campia-Turzii.
„Nu este usor, pentru ca resursele financiare sunt putine, iar de la buget se cer foarte multe lucrari a fi finantate. Pentru ca, in afara de Coridorul IV, care este finantat din fonduri europene, toate celelalte lucrari sunt pe buget si atunci trebuie sa gasesti o prioritizare pe intreaga tara”, a afirmat Boc.

Autostrada Transilvania este proiectata pe o lungime totala de 415 kilometri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.