Proiectul „Investeste in tine” a luat sfarsit

Proiectul „Investeste in tine” a luat sfarsit

0 545

Liderii de Maine au fost convinsi sa-si continue studiile la Brasov, dupa ce au aflat oportunitatile oferite de Universitatea Transilvania. „Investeste in tine” a fost ultimul modul al programului implementat timp de sase luni, in care elevii au vizitat Primaria, Consiliul Judetean, Camera de Comert si Industrie si Inspectoratul Judetean de Politie

Liderii de Maine au fost convinsi sa-si continue studiile la Brasov, dupa ce au aflat oportunitatile oferite de Universitatea Transilvania. „Investeste in tine” a fost ultimul modul al programului implementat timp de sase luni, in care elevii au vizitat Primaria, Consiliul Judetean, Camera de Comert si Industrie si Inspectoratul Judetean de Politie. Scopul proiectului este sa-i pastreze in tara pe tinerii inzestrati.

Elevii implicati in proiect provin de la colegiile nationale „Dr. Ioan Mesota”, „Andrei Barseanu” si „Grigore Moisil”. Astazi au aflat cum este organizata Universitatea Transilvania, dar au vizitat si Aula, campusurile universitare si Institutul de Cercetare si Dezvoltare al Universitatii. Liceenii de-a XI-a au pus intrebari despre oportunitatile de schimb cultural cu alte tari; astfel au aflat ca Universitatea are parteneriate cu aproape 250 de institutii de invatamant superior din lume. Tot la Brasov, unele specializari beneficiaza de parteneriate cu firme in cadrul unor programe de masterat, care isi doresc ca studentii sa iasa instruiti pentru meseriile pe care ei le ofera.studenti2

Tinerii au fost impresionati de infrastructura, resursele si oportunitatile oferite de Universitatea Transilvania. Si Biblioteca de la Aula le-a starnit interesul.

Scopul proiectului „Liderii de Maine” este pastrarea tinerilor inzestrati in tara pentru investirea experientei acumulate de acestia in Romania, si in mod special, in Brasov. Potrivit Georgetei Similie, membru Consiliul Director AFAFCI, este un proiect de responsabilitate sociala, prin care organizatorii doresc sa arate tinerilor ca in Brasov sunt multe lucruri bine facute dar si lucruri care necesita imbunatatiri.

A fost ultimul modul de instruire a elevilor in cadrul proiectului „Liderii de Maine” Brasov, initiat de Asociatia Femeilor de Afaceri si a Femeilor Conducatoare de Intreprinderi Brasov. Pe parcursul a sase luni, tinerii au fost implicati in activitati de leadership, administratie locala, turism, siguranta cetateanului, educatie si economie.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.