Proiectul DN 66A neavizat de Mediu

Proiectul DN 66A neavizat de Mediu

0 53

Proiectul de Hotarare a Guvernului privind scoaterea definitiva din fondul forestier national a unui teren din Retezat pentru constructia DN 66A nu a primi aviz favorabil de la Ministerul Mediului, dupa cum anunta Agent Green.
Proiectul se afla acum in procedura de evaluare a impactului asupra mediului la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Intr-o scrisoare a Ministerului Agriculturii adresata asociatiei Agent Green se scrie ca, pana la finalizarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, nu mai este posibila continuarea procedurilor administrative de adoptare a proiectului de act normativ de catre Guvern.

Proiectul de Hotarare a Guvernului privind scoaterea definitiva din fondul forestier national de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, S.A., a terenului in suprafata de 30,4223 ha, cu defrisarea vegetatiei forestiere pe suprafata de 13,1615 ha, proprietate publica a statului,,a fost realizat in vederea realizarii obiectivului “Drum de legatura DN 66A, km 47+600 – km 66+204, Campu lui Neag – Cerna”.

Proiectul a fost elaborat si promovat de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
Probabil acest drum o fi vreo scurtatura aducand avantaje traficului rutier. Dar trebuie sa tinem cont ca el atrage defrisari si alte stricaciuni aduse habitatului intr-o zona cunoscuta drept parc national, deci zona protejata.
Si atunci orice om care gandeste cat de cat isi da seama ca pe acolo este vorba de ceva interese. Parca pe vremea lui Ridzi ca ministresa se auzise de asa ceva pe acolo, va mai amintiti?
Se pare insa ca si portocalele au o anumita limita, de nedepasit daca nu vor sa fie transformate, prin zdrobire, in suc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.