Proiectul de lege care reduce CAS a fost adoptat de Senat

Proiectul de lege care reduce CAS a fost adoptat de Senat

0 401

Senatul a adoptat luni, calitate de prima camera sesizata, propunerea legislativa privind reducerea cotei contributiei de asigurari sociale cu 5 puncte procentuale – 2 puncte la angajator si 3 la angajat, anunta Agerpres. Initiativa legislativa merge acum la Camera Deputatilor. Guvernul a avut un punct de vedere negativ in legatura cu acest proiect de lege.
Proiectul a fost adoptat cu 67 de voturi ”pentru”, 23 ”impotriva” si o abtinere. Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a intrunit voturile necesare.
Potrivit proiectului, cota de contributie de asigurari sociale este de 21,3% pentru conditii normale de munca, din care 7,5% pentru contributia individuala si 13,8% contributia datorata de angajator.
Pentru conditii deosebite de munca, cota de asigurari sociale este de 26,3%, din care 7,5% pentru contributia individuala si 18,8% pentru cea datorata de angajator.
Pentru conditii speciale de munca, cota de contributie la asigurarile sociale va fi de 31,3%; 7,5% – pentru contributia individuala si 23,8% – pentru cea datorata de angajator.
Asa cum era de asteptat „ciorile” au inceput sa critice si aceasta masura. Printre critici nu putea sa lipseasca FMI, Reza Baqir (FMI): Sugerăm eliminarea sau amânarea măsurilor fiscale programate pentru 2017…

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.